Nejčastěji si užíváme milování v posteli, lákají ale i schody

18.9.2015 00:00   |   Sex a vztahy
V milování patří Češi k evropskému průměru. V experimentování se moc nevyžívají a nejčastěji s partnerem skončí v posteli.

sex a vztahy

Kromě toho z posledního průzkumu společnosti Sleep Centrum vyplynulo, že postel často využívají také jako místo ke sledování filmů či vyřizování elektronické korespondence.

Ačkoli se jako populární místa pro milování s partnerem ukázaly také pohovka, stůl či automobil, více než polovina Čechů (52 %) si milostné hrátky nejčastěji nechává právě do ložnice.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Víte, jak se bránit v hádce s partnerem?
Jak si neužít sex v partnerství
Po jakém muži vlastně ženy touží

Co se představ týče, umíme popustit uzdu fantazii. Celých 26 % respondentů uvedlo, že by je lákal sex na schodech, pětina dotázaných by zvolila jako netradiční místo pro zpestření milostného života sprchu a 12 ze sta přiznalo touhu pomilovat se na pračce.

Většina chce soukromí a pohodlí

„Většina lidí má ráda nejen při spánku, ale také při hrátkách s partnerem určitou dávku soukromí a pohodlí. Ač se to nemusí zdát, romantickou atmosféru při sexu nebo mazlení může narušit i příliš měkká nebo proleželá matrace. O nekvalitní či dokonce vrzající posteli nemluvě,“ říká Lukáš Novotný, specialista na zdravý spánek ze společnosti Sleep Centrum.

„Výběru vhodné matrace a postele bychom proto měli věnovat dostatečnou pozornost. Jedině tak zajistíme naší ložnici to pravé kouzlo a budeme si v ní moci vychutnat nejen kvalitní a plnohodnotný spánek,“ dodává.

Stejně otevřeně jako k lechtivým hrátkám se dotazovaní přiznali i k dalším věcem, které v posteli provozují. Práci si nejen domů, ale rovnou do ložnice nosí až 84 % z nich a 34 % tak dokonce činí pravidelně.

SMS z postele

Ze stovky plných 84 lidí vyřizuje v posteli SMS zprávy a e-maily prostřednictvím chytrých telefonů. Televizi nebo filmy na tabletu či notebooku v posteli sleduje více či méně pravidelně 83 % respondentů

„Uléhat do postele s mobilním telefonem, tabletem či notebookem v ruce je pro velkou většinu Čechů běžnou praxí. Přitom právě používání elektronických přístrojů a řešení pracovních záležitostí před usnutím má na kvalitu a délku spánku velmi negativní vliv,“ uzavírá Lukáš Novotný.

Zkuste si proto místo notebooku vzít do postele knížku, pracovní emaily nechat až na ráno a místo psaní SMS zpráv si třeba povídejte se svým parterem.

rtz, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Nejčastěji si užíváme milování v posteli, lákají ale i schody

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci