Malé poprsí – méně sexu? Věří tomu čtvrtina Češek

8.6.2021 00:00   |   Sex a vztahy
Všeobecně převládá názor, že majitelky pevných a bujných ňader jsou oproti méně obdařeným ženám ve velké výhodě při navazování vztahů s muži, především pak těch sexuálních. Je to tak?

prsa a sex

Nejrůznější průzkumy pravidelně zjišťují, že až čtvrtina žen cítí, že kdyby si nechaly zvětšit poprsí, budou mít více příležitostí k sexu. A devět z deseti žen pak věří, že by pro muže byly atraktivnější.

Co zjistil průzkum:

  • 90 % žen by podstoupilo plastiku kvůli zvýšení atraktivity a sebevědomí
  • 89 % žen si myslí, že po plastice může být žena pro muže atraktivnější
  • čtvrtina žen již někdy o plastice uvažovala
  • každá 4. žena vidí s většími prsy více příležitostí k sexu
  • každá 3. žena si myslí, že by po plastice snadněji navázala kontakt s mužem

Plastika za každou cenu

„Má nejlepší kamarádka má pevné trojky, zatímco já jenom jedničky. I když si myslím, že v obličeji jsem hezčí, baví se muži spíše s ní. Svým výstřihem strhuje velkou pozornost. To je situace, kdy se cítím být trochu v jejím stínu,“ vypráví své zkušenosti 23letá Tereza z Klatov.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Prsa zvětší bez implantátů. Kmenovými buňkami
Jamie Lee Curtis: Nenuťte herečky na plastiku!
Jak být atraktivní za pět minut

Ta patří mezi třetinu žen, které si podle průzkumu myslí, že by po plastice snadněji navázala kontakt s mužem. A podle každé čtvrté ženy jim větší prsa mohou přinést dokonce více příležitostí k sexu.

V dnešní době zřejmě oblíbené mužské větě „záleží mi na tom, jaká jsi“ mnoho žen nevěří. Není pak divu, že plastické operace často podstupují za každou cenu.

Láce je nejhorší úspora

Protože čtvrtině žen, které podle průzkumu nad plastikou někdy uvažovaly, často schází dostatek financí, snaží se najít schůdnější variantu.

Tou někdy může být volba levnějších implantátů i klinik. Nedávný skandál s levnými implantáty firmy PIP však ukázal, že to nemusí být správné rozhodnutí.

„Řada žen se rozhoduje podle ceny,“ potvrzuje plastický chirurg MUDr. Ivo Menšík, Ph.D. z Body kliniky plastické chirurgie.

„Svým klientkám se snažím vysvětlit, že neúměrně nízkou investicí riskují pozdější zdravotní problémy. Nižší ceny samotných zákroků mají zpravidla lékaři bez dostatečného počtu klientů, což o něčem vypovídá,“ podotýká plastický chirurg.

A nesmíme zapomínat ani na materiál. Levnější implantáty za sebou nemají téměř žádnou historii a nevíme, jak se budou v těle pacientky chovat za 5 – 10 let. Naproti tomu americké implantáty s certifikací FDA jsou ty nejvíce prověřené.

„Je pravda, že jsou nejdražší, nicméně cena odráží dlouhodobé a náročné testy. Myslím si, že na tomto poli jsou Američané mnohem dál. Ano, existují i levnější implantáty s evropskou certifikací CE. Na to však stačí říct jediné – i vadné PIP implantáty s průmyslovým silikonem ji měly,“ připomíná Ivo Menšík.

Větší prsa, větší sebevědomí

Devět z deseti respondentek v průzkumu uvedlo, že pokud by plastickou operaci opravdu podstoupily, bylo by to kvůli zvýšení vlastního sebevědomí a pocitu atraktivity.

„Po plastice jsem se cítila nesrovnatelně líp. Je pravda, že jsem se musela první týdny hlídat, občas to bolelo. Ale ten skvělý pocit, když jsem se podívala do zrcadla, to stálo za všechnu bolest,“ líčí Katka z Prahy.

„Hlavně jsem přestala myslet na své nedostatky a před muži se přestala stydět. Muži jsou teď ke mně pozornější než dříve,“ vypráví svou zkušenost Katka.

I to zapadá do odpovědí žen v průzkumu, kdy 89 procent z nich připouští, že po plastické operaci může být žena pro muže atraktivnější.

tzo, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Malé poprsí – méně sexu? Věří tomu čtvrtina Češek

Pověra

1.2.2018   |   09:43   |   od: Petra
To bych tedy neřekla, co se tvrdí v průzkumu. Je to všechno pověra. Malé poprsí bývá velmi estetické a pokud té ženě sluší, tak to potom přece není žádný problém...
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 1. 2. 2018 9:43
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci