Zajít si občas na pivo? To vztahu neškodí

19.8.2014 00:00   |   Sex a vztahy
Už jdeš zase na pivo? Tak tuto větu občas slyší každý třetí muž. Přesto se většina domácností v názoru na "chození na pivo" shoduje a pro víc jak polovinu žen je i v pořádku, když si partner zajde na pivo jednou týdně.

pivo a vztahy

Tyto výsledky přinesl průzkum, který zjišťoval, jak "chození na pivo" ovlivňuje vztah mezi partnery. A takřka stejné procento mužů (60 %) podle výzkumu, který si zadal pivovar Gambrinus, zajde na pivo maximálně jednou týdně.

„Jako tradiční českou pivní značku nás zajímalo, jak se do partnerských vztahů ´chození na pivo´ promítá,“ vysvětluje Miroslav Peichl, marketingový manažer značky Gambrinus, okolnosti, které vedly ke vzniku průzkumu.

„Pozitivně nás překvapilo zejména to, že se dvojice na četnosti ´chození na pivo´ dokáže ve většině případů shodnout, a to ke spokojenosti obou stran,“ uvádí dále.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Jdu na pivo, nevím kdy přijdu...
Jak si správně nalít pivo?
Pivo prospívá ženám – na srdce i krásu

Obecně ve vztazích, kde muž chodí na pivo, žije 91 % jejich spokojených partnerek. A celá polovina z nich má doma muže, o němž říká, že si jednou, někdy i dvakrát týdně na pivo zajde.

Jednou týdně vyhovuje

Nepotvrdily se tak původní obavy, že pro ženy bude mužovo občasné ´chození na pivo´ zamenat problém.

„Ono je to logické. Pomineme-li fakt, že muž příliš závislý na vztahu a na partnerce se paradoxně pro opačné pohlaví stává nepřitažlivým, jde také o udržování sociálních vztahů,“ komentuje zjištění průzkumu psycholog a specialista na partnerské vztahy PhDr. Petr Šmolka (na snímku vpravo).

Udržování sociálních vazeb je totiž důležitější, než by se mohlo zdát. Naše spokojenost totiž nestojí pouze na jednom opěrném bodu, ale předpokládá tři pevné pilíře: dobrou práci, fungující rodinu a smysluplně prožitý volný čas, do kterého právě spadá i udržování sociálních vazeb.

„Pokud je jakýkoliv z těchto pilířů zanedbáván, zaděláváme si na problémy,“ říká PhDr. Petr Šmolka.

KOLIKRÁT DO TÝDNE JE V POŘÁDKU,
KDYŽ SI MUŽ ZAJDE NA PIVO?

Drtivé většině žen (87 %) nevadí, když si muž zajde na pivo jednou nebo dvakrát týdně. Zároveň ale průzkum poukázal na to, že se každý třetí muž občas setká s výhradami partnerky.

Důležité ale je, že největší skupina žen (59 %) tento "národní" obyčej toleruje a nemá k němu větších výhrad ani v případě, kdy nejsou v partnerském vztahu spokojené.

Časté chození na pivo vztah ničí

Výsledky průzkumu však varují před příliš častým chozením na pivo. To partnerskému vztahu neprospívá a ničí jej.

Téměř pětina žen nespokojených ve vztahu uvádí, že jejich partner chodí na pivo tři a vícekrát do týdne.

Kdy už se tedy návštěva hospody kříží se spokojeným partnerstvím? „Nejde jen o četnost, ale také o další okolnosti mužových návštěv restauračních zařízení. Například, v jakém stavu se vrací domů,“ upozorňuje PhDr. Petr Šmolka.

„V každém případě spolu pár o tématu musí komunikovat a snažit se domluvit, aniž by padaly zákazy nebo okázalá svolení. Pomyslným vrcholem partnerské diplomacie je pak stav, kdy si muž tu a tam zajde ´na jedno´ i se svou partnerkou,“ dodává psycholog.

Pro ženy nejsou hospody tabu

Zmíněný trend potvrzuje rovněž marketingový manažer značky Gambrinus Miroslav Peichl (na snímku vpravo):

„Dnešní hospody již pro ženy nejsou tabu. Pivní kultura je na vysoké úrovni stejně jako dnešní kvalita gastronomie.“

Pivovary a hospodští hledají cesty, aby se k nim hosté vraceli.

Přicházejí proto s různými specialitami – například Gambrinus začal své nepasterizované pivo nabízet pouze v hospodách a nabízí tak další důvod k návštěvě.

ozt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Zajít si občas na pivo? To vztahu neškodí

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci