Pivo prospívá i ženám. Nejen na kosti

18.8.2009 21:00   |   Zdraví a krása
Ženy, které svým protějškům zazlívají, že chodí „na jedno“, dělají chybu. Měly by se spíš sebrat a jít s nimi. Prospělo by jim to na kosti, srdce i na krásu!

Pivo prospívá i ženám. Nejen na kosti

Vědci ze španělské univerzity v Caceresu ve své studii potvrdili, že ženy, které pijí pivo, mají vyšší hustotu kostí než ty, které pivo odmítají. Samozřejmě, že pokud pivo konzumují s mírou.

Nejde totiž o blahodárný vliv alkoholu, ale rostlinných hormonů v pivu. Ten pomáhá ženám po menopauze ochránit se před častou potíží – řídnutím kostí, tedy osteoporózou.

Užívat stejně jako lék

Ostatně, ještě před španělskými vědci k témuž závěru rovněž dospěl britský profesor Jonathan Powell.

„Pivo obsahuje přírodní silikon, který při omezené spotřebě posiluje kosti a brání osteoporóze,“ tvrdí profesor Jonathan Powel. A co je rozumná míra? Podle vědců to je maximálně dvě třetinky piva denně.

PŘEČTĚTE SI

Bee Gees mohou zachránit život
Jak mluvit s dětmi o sexu
Opalování – co musíme vědět

„Více než tato dávka naopak zvyšuje riziko lámavosti kostí,“ zdůraznila dr. Claire Bowring z britské Společnosti pro osteoporózu. Ženy sledované ve španělském výzkumu dokonce nepily víc než pět třetinek týdně, a přesto měly větší hustotu kostí než abstinentky.

Stačí i nealko pivo

Kdo se chce úplně vyhnout riziku, že to s alkoholem v rámci boje za zdravější kosti přežene, může vsadit na nealko pivo. To prospívá nejen kostem, ale i cévám, když snižuje nárůst tukových vrstech.

Dalšími plusy jsou zvýšení hladiny žádoucích antioxidantů v krvi a přísun vitamínu B6, který prospívá srdci.

„U osob, které měly na počátku studia zvýšený cholesterol, byl na konci jeho obsah v krvi nižší. Věříme, že studie dokazuje příznivý vliv nealkoholického piva na choroby srdce,“ shrnuli své poznatky odborníci z Universitat de València.

Pivní facelifting

Pro ženy má pivo ale ještě jedno kouzelné tajemství. Opět v mírných dávkách pomáhá kráse. Díky hydrataci zlatavý mok napíná pokožku a tím přispívá k vyhlazení vrásek, tedy face liftingu přirozenou cestou.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Jak se vylepšit: 25 nejdůležitějších triků
Ženy, které pijí víno, mají lepší sex

Obsahem vitamínů navíc pivo podporuje zdraví nejen pleti, ale i vlasů. Jistě si vybavíme, jak se krásná paní sládková v Hrabalových Postřižinách v pivu koupala. Ostatně i naše babičky používaly pivo jako přírodní tužidlo na vlasy. Ty se pak staly pevnějšími a lesklejšími, ale také se méně mastily.

Podle dermatologů litr piva pokryje veškerou dávku zinku, jíž tělo potřebuje, aby se kůže stala odolná proti nepříznivým vlivům, které na ni působí. Zároveň se do těla dostanou i další důelžité minerály, jako je vápník, hořčík, fosfor, draslík a sodík.

Co zjistili vědci o pivu

  • Obsahuje látky, které snižují riziko vzniku Alzheimerovy nemoci (rakouský profesor Manfred Wanzl)
  • Ječmen a chmel v pivu významně podněcují zdravou životosprávu (francouzský vědec Jean-Michel Lecerf z Pasteurova institutu)
  • Právě chmel jako účinná látky působí proti vzniku rakovinných nádorů (německý profesor Norbert Frank z univerzity v Heidelbergu)
  • Lehké popíjení piva ale i jiných kvašených nápojů oddaluje nebezpečí infarktu (dánský profesor Arne Astrup z univerzity v Kodani)
  • Látky obsažené v pivu posilují imunitní systém lidského organismu (španělská profesorka Ascesión Marcos z univerzity v Madridu)

ron

Přečtěte si také


Diskuse: Pivo prospívá i ženám. Nejen na kosti

Pivo prospívá ženám

22.10.2009   |   15:24   |   od: Zuzana Machýčková
Páčí sa mi tento dialog. Malo viac byť takéto rady pre ženy.
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 22. 10. 2009 15:25
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci