Nejvíc hádek vyvolává kuchyň, prokazuje průzkum

15.7.2014 00:00   |   Sex a vztahy
Správná organizace kuchyně je základem pro dosažení rodinné pohody. Téměř polovina (41 procent) rodin tvrdí, že kuchyň vyvolává nejvíce hádek. Správná organizace kuchyně je tedy základem pro dosažení rodinné pohody.

spory v kuchyni

Vyplývá to z výsledků posledního průzkumu, který si firma Samsung zadala v souvislosti s vývojem svojí nové inovativní chladničky Food Showcase.

Kde to je?

Podle průzkumu sice 84 Evropanů ze sta tvrdí, že jejich kuchyň je dobře uspořádána, ale téměř dvě třetiny domácností přitom za největší zdroj napětí v kuchyni považuje skutečnost, že v kuchyňských skříňkách nebo v chladničce nemohou něco najít.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Máte odvahu na inventuru lednice?
Jak se bránit v hádce s partnerem
Vyzrajte na nepořádek v kuchyni!

Čtvrtina dospělých přiznává, že do kuchyňských skříněk nebo do chladničky často odkládá nejrůznější věci, aby nebyly na očích, a více než tři čtvrtiny (80 procent) z nich uvádí, že musí chladničku každý týden uklidit a pokusit se ji udržet v organizovaném a reprezentativním stavu.

Proč se hádáme v kuchyni:

  1. Nemůžeme něco najít ve spíži nebo v chladničce – 60 procent
  2. Odkládáme prázdné obaly nebo krabičky do skříňky nebo chladničky – 54 procent
  3. Skladujeme potraviny s prošlou záruční lhůtou – 49 procent

„Kuchyň se stává faktickým středem mnoha domácností a chladnička je ústředním bodem v místnosti. Tudíž musí být uspořádána tak, aby každý našel to, co chce,“ připomíná Nick Stene, produktový manažer oddělení domácích spotřebičů společnosti Samsung.

„Jestliže máte v chladničce nepříjemný nepořádek, může to mezi členy rodiny vytvářet napětí, případně rozpaky, pokud máte právě hosty,“ dodává Nick Stene.

Kdyby hosté tušili…

Průzkum také ukázal, že více než polovině Evropanů (53 procent) by nebylo příjemné, kdyby host otevřel dvířka jejich chladničky, aby zjistil její obsah. Více než dvě třetiny (69 ze 100) Evropanů přiznávají, že jsou se současným stavem své chladničky tak nespokojeni, že by ji vyčistili nebo uklidili, než by dovolili hostu nahlédnout dovnitř.

„Zjistili jsme, že potraviny často nakupuje a uklízí jeden nebo dva lidé, ale do chladničky chodí pro něco každý člen rodiny. To znamená, že ji musí prohledat, aby našel to, co chce, a může přitom její obsah zpřeházet,“ říká Nick Stene.

Vyřeší to zóny

Vytváření zón, které optimalizují prostor – například tím, že dětská zóna je umístěna dole nebo že existuje samostatná, snadno přístupná přihrádka na nápoje – snižuje stres spojený s hledáním požadovaných potravin. „Všechno má své místo, takže každý, od dětí až po hosty, intuitivně ví, kde to či ono najde,“ doplnil Nick Stene.

Proto je rodinná chladnička Samsung Food rozdělena do tří zón: na zónu vaření, rodinnou zónu a dětskou zónu. Její vnitřní část je ideální pro uchovávání větších potravin, které nepodléhají rychlé zkáze, zatímco její vnější vitrína poskytuje každému členovi rodiny rychlejší přístup k oblíbeným a často používaným potravinám.

ptz, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Nejvíc hádek vyvolává kuchyň, prokazuje průzkum

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci