Muži vedou v ničení techniky... před ženami

4.5.2014 00:00   |   Společnost
Pokud se jedná o mobilní telefon, tak muži jej nejčastěji poškodí tím, že jim přístroj spadne na zem. Naopak ženy většinou telefon zničí, když jej upustí do toalety.

ničitelé

Technické výrobky neodmyslitelně patří do našeho života. Máme je u sebe v kabelce, kapse či brašně pokaždé, když se někam vydáme. Díky tomu tak stále ohrožujeme jejich "existenci" tím, že mohou být upuštěny na zem, rozbity, což se ovšem týká především mužů.

Nový průzkum společnosti Nikon zjistil, že muži se k technickým výrobkům chovají mnohem ledabyleji než ženy či mladé dámy a během svého života způsobí na svých výrobcích škody přesahující sedmdesát tisíc korun.

Ničitelé…

Téměř polovina mužů (43 procent) v posledních pěti letech poškodila přinejmenším jeden technický výrobek, zatímco další třetina svůj cenný výrobek zcela zničila – nebylo jej možné již nijak opravit.

Průzkum, kterého se zúčastnilo více jak čtyři tisíce Evropanů, se uskutečnil při příležitosti představení prvního robustního fotoaparátu systému Nikon 1, přístroje Nikon 1 AW1. Výrobce jej prezentuje jako fotoaparát schopný přežít všechny nástrahy moderního života.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Tyto hračky mohou děti ohrozit!
K čemu může být dobrý starý mobil?
Proti stresu zkuste automasáž

… a ničitelky

Přestože jsou ženy všeobecně více opatrné na technické výrobky, upustí je do toalety dvakrát častěji než muži (6 procent oproti 3 procentům). Ale nepořádní muži jsou naopak více vystaveni nepříjemnostem tím, že svůj výrobek potřísní jídlem či nápoji (4 procenta oproti 3 procentům).

Mezi výrobky, které jsou nejčastěji poškozeny, patří notebooky (26 procent) následované chytrými telefony (21 procent) a fotoaparáty (18 procent).

zot, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Muži vedou v ničení techniky... před ženami

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci