Tyto hračky mohou děti ohrozit!

1.1.2010 00:00   |   Děti
Česká obchodní inspekce varuje před nákupem několika nebezpečných hraček, které se objevily na českém trhu a představují vážné riziko. Dětem totiž hrozí udušení či uškrcení, ČOI proto prodej hraček zakázala.

míček

ČOI zakázala prodej uvedených výrobků a následně distributor přijal opatření, na základě kterého stáhnul předmětný výrobek z trhu, uvádí inspekce na svých stránkách.

Gumový míček s bublinami Jo-Jo (na horním snímku). Inspekce při posuzování a zkoumání nebezpečnosti hračky narazila na problémy jako například, že svítící kulička o průměru 2,2 centimetry se lehce oddělila a celá se vešla do válce malých částí, délka elastické šňůry dosáhla 830 milimetrů, přičemž maximální povolené délka je 220 milimetrů. V neposlední řadě podle ČOI nebylo na výrobku uvedeno stanovené označení shody CE a dále identifikační údaje o výrobci nebo zplnomocněném zástupci nebo dovozci do Evropského společenství, varovné upozornění a návod k použití.

chrastítko
Kromě nebezpečného míčku varuje ČOI na další hračky jako například Sadu malého zahrádkáře, jehož součástky mohou děti spolknout či vdechnout stejně jako u chrastítka ve tvaru kytary (na snímku), u kterého hrozí kvůli malým částem udušení.

kabelka
Také plyšová kabelka (na snímku) ve tvaru kočičí hlavy představuje další nebezpečí pro holčičky, které by se mohly hračkou při neopatrném zacházení uškrtit.

irt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Tyto hračky mohou děti ohrozit!

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci