I v penzi Bruce Willis a spol. umí zachránit svět

28.7.2013 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Bruce Willis, Anthony Hopkins, John Malkovich, Helen Mirren, Catherine Zeta-Jones. Již jen obsazení filmu vybízí k návštěvě kina. A navíc, když se jedná o pokračování úspěšného snímku RED, je přitažlivost zaručena.

Red 2

Stále v penzi a ještě nebezpečnější a ještě zábavnější! V akční komedii RED 2 se Frank Moses (Bruce Willis), jeho parťák a Marvin Boggs (John Malkovich) a smrtonosná ostřelovačka Victorii Helen Mirren vracejí jako elitní agenti ve výslužbě, kteří rozhodně nezrezivěli a umí kousat. Jsou RED ( Retired Extremely Dangerous – v důchodu, extrémně nebezpečný) a před pár lety všechny nadchli.

Svérázný tým se vrací

Oscarová dáma Helen Mirren jako zabiják v maskáčích a s velmi těžkým kulometem, uhrančivý John Malkovich jako paranoidní chlapík s batohem plným dynamitu a Bruce Willis jako bývaly agent na odstřel.

Video
Trailer akční krimikomedie RED 2

Nabitá akční komedie RED 2 je pokračováním celosvětově úspěšného filmu o bývalém agentovi CIA, který stále leží někomu v žaludku. Frank Moses dává znovu dohromady svůj svérázný tým elitních tajných agentů.

Najděte zbraň budoucnosti!

Jejich prvním úkolem je přežít a hned tím druhým je vypátrat ztracenou smrtící zbraň příští generace, která může změnit rozložení sil ve světě. Budou muset odolat hordám nemilosrdných zabijáků, teroristů a mocichtivých vládních úředníků, toužících vyzkoušet si technologicky vyspělou superzbraň.


Catherine Zeta-Jones, Mary-Louise Parker a Bruce Willis

Mise zavede Franka a ostatní RED do Londýna, Paříže a Moskvy. Jejich nepřátelé mají palební i početní převahu, navíc mají Frank a ostatní problémy i tak trochu sami se sebou. Chtějí-li agenti zachránit svět a zůstat přitom na živu, nezbývá jim nic jiného, než se spolehnout na svou vynalézavost a důvtip.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

V důchodu, extrémně nebezpečný
Willis zase řádí, navíc se synem
Stallone, Willis a spol. – Postradatelní posíleni

Novými posilami týmu jsou Catherine Zeta-Jones (ruská špionka a Frankova bývalá milenka Katja) a Anthony Hopkins (vědec Bailey), který vzal přípravu na film velmi zodpovědně. „Trochu jsem to se čtením scénáře přeháněl. Četl jsem ho snad dvěstěkrát,“ říká Anthony Hopkins.


Anthony Hopkins jako vědec Bailey

„Ale dělal jsem to proto, abych si vytvořil pevný základ pro improvizaci. Jedině tak můžete otevřít svou mysl a nemusíte se starat o text, protože ho umíte i pozpátku. To je okamžik, kdy začíná být hraní zábava,“ dodává Anthony Hopkins.

Není to jen akční film

Film je plný fascinujících automobilových honiček ulicemi Paříže a akčních scén, ve své podstatě je to však film o mezilidských vztazích, o tom, jak těžký má Frank úděl, a o tom, jak se snaží udělat správnou věc a ochránit svou křehkou porcelánovou panenku Sarah (Mary-Louise Parker), zatímco ona touží po pravém opaku a v Marvinovi nachází spojence.

„Frank neví, co si počít s obyčejným vztahem, a Marvin nešetří radami. Přitom je vysoce pravděpodobné, že o tom sám nic neví,“ říká Bruce Willis.


John Malkovich ztvárňuje Frankova parťáky Marvina

„Platí tu staré rčení, které praví, že i rozbité hodiny ukazují správný čas dvakrát denně. Marvin je s největší pravděpodobností v otázce vztahů neschopný a veškeré znalosti nejspíš vyčetl v příručce. Neumím si představit Marvina v nějakém vztahu,“ poznamenává John Malkovich.

Neobyčejný život, obyčejné problémy

Mnohem sofistikovanější a zasvěcenější úhel pohledu poskytuje v tomto směru Frankovi Victoria. Směšovat práci s milostnými vztahy je její parketa.

„Myslím, že Victoria do jisté míry řídí Frankův citový život,“ vysvětluje její představitelka Helen Mirren. Marvin možná Frankovi radí, ale Frank dá na Victorii.


Helen Mirren je neomylná ostřelovačka

„Na všech postavách je úžasné, že přestože vedou velmi neobyčejný život, řeší úplně obyčejné problémy a mají stejné nedostatky jako my všichni,“ říká Helen Mirren.

„RED 2 má strukturu akčního filmu, ale postavy jsou komediální. Uprostřed extrémního násilí se tu řeší absurdní problémy,“ dodává režisér Dean Parisot.

bri, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Bontofilm

Přečtěte si také


Diskuse: I v penzi Bruce Willis a spol. umí zachránit svět

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci