Doktoři z Počátků – nový televizní seriál začíná s létem na Nově

20.6.2013 22:00   |   TV a FILM
VIDEO – Václav Postránecký, Lenka Termerová, Martin Stránský, Halina Pawlowská, David Prachař, Marek Vašut, Sabina Laurinová, Uršula Kluková. Ti všichni a mnozí další účinkují v novém televizním seriálu Doktoři z Počátků.

Doktoři z Počátků

„Doktoři z Počátků je sice zbrusu nový televizní seriál, ovšem je propojen jednou postavou z nejsledovanějšího seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Jedná se o postavu doktora Oty Kováře, kterého hraje Martin Stránský,“ prozradila Lenka Hornová, kreativní producentka TV Nova.

Ve vysílání Novy se první díl objeví v úterý 25. června.

Video
Exkluzivní video TV Nova: Doktor Ota Kovář v podání Martina Stránského opouští Kamenici – a tím i seriál Ordinace v růžové zahradě 2 – a odjíždí do vesnice Počátky, kde chce začít nový život.

Děj nového původního seriálu TV Nova se odehrává v malebné obci Počátky, v níž mají jednoho výjimečného lékaře (Václav Postránecký, na titulním snímku s Lenkou Termerovou), mnoho svérázných obyvatel a také jednu skrytou hrozbu v podobě podnikatelského záměru.

Pilířem příběhu v režii Jiřího Chlumského a Libora Kodada jsou osudy tří mužů, kteří toho mají hodně společného a kteří jdou přímočaře za svým cílem, aniž by počítali s tím, že právě ten cíl se může cestou od základů změnit.

Jaké budou Počátky?

Místní lékař Jan Panenka (Václav Postránecký) odchází do důchodu. Ale ještě před tím chce dostát svým slibům, které v mládí nenaplnil, a to hlavně co se lásky týče.

Jan Panenka zároveň očekává svého nástupce – doktora Otu Kováře.


Lékaři Ota Kovář (Martin Stránský) a Jan Panenka (Václav Postránecký) vyšetřují Láďu (Zdeněk Srstka) – štamgasta počátecké hospody.

Doktor Ota Kovář se zprvu zdá jako vynikající náhrada za Jana Panenku. Skvěle se ve vesnici zapíše. Pak ale přichází velký obrat...

Najednou začíná být Kovářovo působení v Počátkách hodně nejisté. Ale doktor Panenka se s takovou situací smířit nehodlá a snaží se Otu Kováře udržet ve vsi za každou cenu.


Nemálo scén se odehraje před místní hospodou U Řezáčů, nebo přímo v ní
.

Do děje postupně vstupuje řada dalších postav a bohužel nejen kladných. Velké rozhodování a trápení například čeká majitelku konzumu Josefku Sukovou (Lenku Termerovou), která musí řešit problémy se svou dcerou i se svým zdravím.

Do Počátků rovněž míří bohatý podnikatel Zdeněk Macek (David Prachař), jehož záměry se nakonec ukáží jako velké překvapení.

Může vás zajímat

Chalupáři: Seriálová jednička stále baví
Hospoda: Svět mužů jako na dlani
Vyprávěj: Televizní seriál, který navrací čas

Václav Postránecký: doktor na odchodu

Vesnický lékař Jan Panenka se právě nachází na sklonku své profesní kariéry. Ale i on chce ještě jednou začít znovu. Nejvíce ho charakterizuje vlastnost vidět v lidech vždycky to lepší a také hobby, kterým je včelaření.

První Panenkovou láskou byla Josefka. Jejich cesty se ale rozešly. Jak to s jejich vztahem teď bude dál?

Panenka zrestituoval ve vesnici majetek po předcích. Bývalou usedlost s příznačným názvem Včelín zdarma pronajímá resocializačnímu centru pro pacienty, kteří se léčili z různých druhů závislosti.

Šťastný člověk, kterému se ale nic nedaří

„Je to takový šťastný člověk, kterému se nic nedaří,“ líčí "svého" hrdinu Václav Postránecký.

„Lidi ho mají rádi, ale ta, kterou on by rád viděl po svém boku, s tím má nějaké problémy. Tenhle seriál má právě ty půvaby, že je o obyčejných věcech, kde mohou empatii pocítit všichni diváci,“ dodává herec.

V seriálu patří mezi velké koníčky doktora Jana Panenky zmíněné včely. Má k nim snad Václav Postránecký vztah i v běžném životě?

„Docela ano, protože můj tatínek byl včelař. Měl osm včelstev, což je hodně,“ prozrazuje pyšně Václav Postránecký a dodává:

„I náš soused choval včely. Takže já tyto nadšence dobře znám a myslím si, že dělají ušlechtilou práci.“

Halina Pawlowská: Vědkyně-drsoňka

Výraznou postavu seriálu, Milenu Petrů, si zahrála spisovatelka, scenáristka a publicistka Halina Pawlowská.

Ztvárnila roli klientky resocializačního centra, která se cítí být ostatním v tomto doléčovacím zařízení "nadřazená". Je to vědkyně, která byla původně závislá na lécích a jídle.


Doktorka na prášcích Milena Petrů (Halina Pawlowská) s Ivou Mackovou (Jitka Ježková), manželkou bohatého podnikatele Zdeňka Macka, se kterým se do Počátků přestěhovala.

A co ještě může Halina Pawlowská prozradit na Milenu Petrů?

„Má doktorát z biologie a i když v nějaké době byla závislá na prášcích, tak teď už je čistá... a také poměrně energická, trošičku jako ´drsoňka´. Miluje brouky, takže i já jsem se poměrně rychle stala velkou znalkyní brouků,“ chlubí se Halina Pawlowská.

Podle rodiny se asi zbláznila

Halina také připomíná, že natáčení je pro ni velkou výzvou:

„Ještě nikdy jsem neúčinkovala v seriálu. A navíc jsem pokaždé hrála jen postavy, které jsem sama vymyslela. Ale roli Mileny Petrů jsem si nenapsala, takže je to pro mě v podstatě takový rozkol, že hraji cizí text. Jsem na tom tedy stejně jako moji seriáloví kolegové – ovšem na rozdíl od nich já žádné herecké vzdělání nemám.“


Vesnický lékař Jan Panenka (Václav Postránecký), klientka resocializačního centra Milena Petrů (Halina Pawlowská) a Rudolf Řezáč (Marek Vašut) – majitel hospody a místní starosta.

„Natáčení mě hrozně baví,“ říká Halina Pawlowská. Zároveň ale proradila, že doma to její rodina vidí poněkud jinak.

„Když v půl páté ráno vstávám na natáčení, tak si o mě myslí, že jsem se asi zbláznila. Dívají se na mě s takovou zvláštní směsicí údivu a lítosti.“

bri, ŽenyproŽeny.cz
Foto: TV Nova

Přečtěte si také


Diskuse: Doktoři z Počátků – nový televizní seriál začíná s létem na Nově

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci