Drsňačky by se nejraději zabily. Ale šéf jim to zakázal

16.7.2013 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Zvláštní agentka FBI Sarah Ashburn (Sandra Bullock) a bostonská policajtka Shannon Mullins (Melissa McCarthy) se lidově řečeno nemusí. Ale šéf je šéf a rozkaz zní spolupracovat.

Drsňačky by se nejraději zabily. Ale šéf jim to zakázal

Americkou komedii Drsňačky režiséra Paula Feiga charakterizují jeho tvůrci právě větou z titulku: Jedna by druhou nejraději zabila. Ale šéf jim to zakázal. Sarah Ashburn a Shannon Mullins už nemůžou být odlišnější.

Sarah proti Shannon

Upjatá Sarah pracuje v New Yorku a doufá v další povýšení. Je ambiciózní, talentovaná, inteligentní a má detektivní schopnosti jako Sherlock Holmes. Je vždy a za všech okolností tou nejchytřejší ze všech a nebojí se to dát najevo. Kvůli tomu taky nemá ani rodinu ani přátele. Jen kolegy, kteří ji nesnáší.

Oproti tomu svérázná Shannon vyrostla na ulicích Bostonu a umí střílet rovnou od boku. Pistolí i svou nevymáchanou pusou. A protože před nedávnem mimo jiné zatkla i svého bratra, tak ji pro změnu nesnáší její rodina.

Video
Trailer k americké komedii Drsňačky se Sandrou Bullock a Melissou McCarthy

Tyto představitelky zákona se prostě musí nevyhnutelně potkat – Sarah je totiž převelena do Bostonu, aby pomohla tamní policii vyřešit sérii brutálních vražd.

A tak nastane nevyhnutelný střet nejen s bostonským podsvětím, ale i mezi představitelkami zákona, protože dostaly rozkaz, že spolu musí na případu spolupracovat.


Jsou jako kočka a pes, ale rozkaz zní spolupracovat!

Nezbyde než se spřátelit

Potíž je v tom, že ani jedna z nich o takovou spolupráci nestojí. Sarah chce všem dokázat, že sama vyřeší velký případ, a Shannon zase nechce, aby pracoval někdo cizí a ještě takto nesnesitelný na „jejím území“.

Ale protože rozkaz je rozkaz, nakonec musí vytvořit detektivní dvojici a stát se parťačkami. Zatímco Sarah zjišťuje, že se jí hodí Shanonina pouliční chytrost, Shanon se naopak učí sebeovládání, aby se, dříve než někoho seřve nebo praští, aspoň nadechla.

Když nakonec spojí své síly a postaví se brutálnímu drogovému magnátovi, postihne je překvapivá věc: přátelství.

Sarah Ashburn je Sandra

S první verzí scénáře v ruce začal Feig pracovat na obsazení filmu a pomohla mu jasná představa o tom, jak by měl jeho „tým snů“ vypadat. „Vždycky jsem byl velkým fanouškem Sandry Bullock a jak jsem četl scénář, běželo mi hlavou prostě okay, Sarah Ashburn je Sandra.“

„Projevuje jako ona. Sandra je velmi zábavná jak ve filmech, tak ve skutečném životě. Je sebevědomá a bezvadná, ale také zvyklá věci analyzovat až to může působit komicky, což se mi líbí. A takhle jsem si postavu Sarah představoval,” vysvětluje režisér.

Do role Shannon Mullins nehodlal Feig obsadit nikoho jiného, než svou hvězdu z Žen sobě, Melissu McCarthy. „V Ženách sobě byla Melissa mojí hrdinkou,” říká. „Zhruba po přečtení 15 stran scénáře mě napadlo obsadit právě ji. Scénář, který byl už tak neuvěřitelně legrační, se stal desetkrát vtipnějším, když jsem to četl s představou Melissy jako Shannon.“

Společně fungujeme výtečně

Chemie mezi Bullock a McCarthy byla zřejmá od první chvíle. „Když jsme měly první společnou čtenou zkoušku, dělaly jsme s Melissou ty samé obličeje, obě najednou,” vzpomíná Bullock. „Máme rozdílný rytmus, ale společně fungujeme výtečně. Sešly jsme se v tolika věcech; je to něco, co jsem nikdy nemyslela, že na takové úrovni zažiji.”

Síla dynamiky dvojice Bullock-McCarthy, která byla od počátku evidentní, inspirovala další dolaďování scénáře. „Na konci první čtené zkoušky bylo zřejmé, že se Sandy a Melissa ve svých postavách pěkně uvelebily, a bylo na scénáristce Katie Dippold a na mně, abychom vzali všechen ten půvab a kouzlo, dodali to do scénáře – a nechali ty ženy skutečně vzlétnout,” říká Feig.

bri, ŽenyproŽeny.cz
Foto CinemArt

Přečtěte si také


Diskuse: Drsňačky by se nejraději zabily. Ale šéf jim to zakázal

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci