Novoroční přání? Ženy chtějí zhubnout, muži partnerku

28.12.2012 01:00   |   Sex a vztahy
Závěr roku bývá plný společenských setkání, na Vánoce se scházejí rodiny v užším či širším kruhu. A co oslavy příchodu nového roku, jsou něčím typické?

oslavy

V poslední den roku prakticky nikdo nechce být sám, prokazují to výsledky průzkumu internetové seznamovací a sociální sítě Leyter.com. Drtivá většina dotázaných v anketě plánuje oslavit příchod nového roku s přáteli, ve větší společnosti, eventuálně s rodinou.

Největší odlišnost od společenských sešlostí v průběhu roku má silvestrovsko-novoroční oslava v tom, že v tu dobu podle starých zvyklostí bilancujeme odcházející rok a hlavně plánujeme – nebo si přejeme, co bychom v roce novém chtěli zažít, dosáhnout.

Může vás zajímat

Vánoce po Česku: muži by uvítali změnu
Proč si muži neberou nezávislé ženy?
Ženy přitahují stydlíni, široký úsměv odrazuje

Značný rozdíl

Muži a ženy se ve svých novoročních přáních dost liší, jak zjistil výzkum seznamovacího portálu Leyter.com. Každá druhá žena si v roce 2013 přeje zhubnout. Chtějí také zlepšit vztahy s rodinou nebo změnit práci.

Oproti tomu muži budou v příštím roce hledat přítelkyni. „V dnešní době není snadné najít si partnera. Přátelé a známí většinou bývají zadaní, vztahy v práci se mnohým lidem příčí, naše časové možnosti jsou značně omezené,“ připomíná odbornice na vztahy Martina Horáková s tím, že jednou z moderních možností seznámení je internetová seznamka.

Podle počtu nejrůznějších pověr je Nový rok na čelných místech událostí roku, hlavně všichni známe rčení Jak na Nový rok, tak po celý rok. Také si pamatujte, že je absolutně zakázáno v noci ze Silvestra sušit prádlo – mohl by nám v nadcházejícím roce někdo z blízkých odejít.

U oběda by neměla chybět čočka nebo polévka s drobnou krupicí tzv. milionová, aby se nás držely peníze. Chraň vás pánbůh, abyste měli v poledne zajíce nebo drůbež – museli byste se připravit na to, že vám štěstí uteče nebo ulétne. A ze stejného důvodu byste neměli na Nový rok cokoli vynášet nebo vymetat z místnosti.

zto, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Novoroční přání? Ženy chtějí zhubnout, muži partnerku

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci