Oblíbená partička z Doby ledové je konečně zpět!

22.6.2012 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Malí i velcí si je jistě nenechají utéct. Přesně po třech letech se do kin vrací nejen mamutí rodinka Mannyho, Ellie a jejich teenagerské dcerunky Broskvičky, ale i lenochod Sid, šavlozubý tygr Diego, potřeštěný veverčák Scrat a další zvířátka.

Doba ledová 4

Do českých kin právě přichází Doba ledová 4 s podtitulem Země v pohybu.

Veverčák Scrat tu se svou vášní pro dubové žaludy – a ty jsou ostatně oblíbenou pochoutkou každé veverky – způsobí katastrofu nevídaných rozměrů. Podaří se mu zasadit žalud takovým způsobem, že pradávný velký superkontinent začne praskat a dělit se na samostatné menší kontinenty.

Díky pohybu litosférických desek pak dojde i k rozdělení naší zvířecí partičky. Ellie a Broskvička zůstanou spolu na jednom kontinentu. Avšak Mannyho, Sida a Diega unese proud na ledové kře hluboko do oceánu.

Video
Trailer k filmu Doba ledová 4 – Země v pohybu.

Ať to stojí, co to stojí, tři odvážní přátelé dělají všechno pro to, aby se vrátili domů. Při tom musejí ovšem překonat nejedno dobrodružství.

Na cestě zpátky dají Mannymu, Sidovi a Diegovi zabrat nejen bouře, přílivové vlny a mořské příšery, ale musejí zvládnout i soužití na malé kře.

A tak se můžeme těšit na řadu komických situací a vzájemné špičkování.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

U vody je příjemně, ale jsou tu i nepříjemnosti
Jedete k moři? Podívejte se na svoji pláž!
Moře – největší lékárna světa

Ke všemu se shodou náhod na jejich provizorní plavidlo, které si z ledovce vytvořili, dostane i Sidova babička – skupinka ji zachrání z příboje mořských vln.

Už, už se zdá, že našim kamarádům pomůže loď, která se zničehonic zjeví z mlžného oparu. Avšak její podivná posádka nikoho zachraňovat nehodlá...


Trosečník Scrat.

Čtvrtá kapitola jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob v sobě skrývá skvělou podívanou i dojemnou sílu a laskavost. Plus nejoblíbenějšího veverčáka na světě a výjimečnou skupinku zvířat zapadající do jakékoliv doby.

Magická ingredience fenomenálního úspěchu série z Doby ledové se jmenuje univerzálnost. Zaměření na rodinu nabízí bohaté emoční možnosti, humor a dobrodružství.


Dělení na jednotlivé kontinenty právě začíná.

„Doba ledová byla vždycky o rodině,” říká Lori Forte, která produkovala všechny díly série a nyní se podílela také na scénáři.

„Nezáleží na tom, o čem je konkrétní díl, vždycky se to stočí zpět k rodině – teď konkrétně k tomu, jak Manny, Sid a Diego mají jistotu, že jim jejich blízcí jistí záda. Způsob vyprávění a humoru je blízký každému.”

Dodejme, že čeští diváci jsou zvyklí na hlasy oblíbených dabérů, jinak jim film k srdci nepřiroste. Takže se těšme například na Otu Jiráka, Jiřího Lábuse, Zdeňka Mahdala, Kateřinu Brožovou a další.

Doba ledová 4 – Země v pohybu vyjde v listopadu také na Blu-ray a v lednu příštího roku i na DVD.

boh, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Bontonfilm

Přečtěte si také

Diskuse: Oblíbená partička z Doby ledové je konečně zpět!

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci