Sexuální ráj – cíl nijak neobvyklý

17.7.2012 00:00   |   Sex a vztahy
Není výjimkou, že při svých cestách do zahraničí si řada českých žen, opravdu nejen mužů, dopřeje sexuální hrátky s cizinci. Statistika moralisty nijak netěší.

sec a vztahy

Podle průzkumů na dvacet procent dospělých obyvatel cestuje do zahraničí jen za účelem sexu. A dodejme, se to týká movitější, tedy především střední generace. Tunisko, Itálie, Řecko nebo Egypt jsou těmi vyhledávanými místy s možným sexuálním dobrodružstvím především pro ženy. A mezi novější cíle pak patří Keňa.

Konečně není nutné nic předstírat...

Každá žena je ráda, pokud o ni nějaký muž projeví zájem. Dává jí to pocit, že je sama sebou a žádoucí. Nemusí se starat o nic jiného, než sama o sebe. A tak svolí se hrou na namlouvání a situace se začíná rozvíjet s cílem žít a užít si, byť v podobě letní prázdninové romance či čistě sexuálních hrátek. Konečně nemusí nic předstírat, hledět na přebytečná kila. Všechno jde jaksi samo.

Může vás zajímat

Můj přítel bydlí v jiném městě
Když je partner vaším dalším dítětem
Kam až je žárlivost normální?

Je totiž výhodné splnit si svá sexuální přání s někým, na kom vám vlastně doopravdy nezáleží. Zábrany, které vám brání vyzkoušet si něco nového, zajímavého, ale nikdy jste si netroufli realizovat to ve vztahu, na kterém vám záleží, rychle opadnou. Je přece velice pravděpodobné, že se v životě s cizincem už nepotkáte...

„Výzkumy prokázaly šokující fakt. Pouze šedesát procent dotázaných odpovědělo, že při náhodném sexu na dovolené použili kondom,“ upozorňuje na velký problém tohoto prázdninově-dobrodružné sexuální chování MUDr. Jan Kozák.

„A počet lidí, kteří se nechrání, se neustále zvyšuje. Je proto důležité, aby po takovýchto náhodných sexuálních zážitcích jste měli prostřednictvím vyšetření jistotu, že jste v pořádku. Kromě HIV je poslední dobou častým jevem opět syfilis,“ varuje.

Ženám ve středním věku se někdy stane, že se do cizince zamilují. Mají za to, že konečně poznaly tu pravou lásku, kterou hledaly celý život. V těchto případech bývá zaděláno na problémy.

Není to tak neobvyklé, jak se to absurdně může jevit. Důvodem pravděpodobně je, že tento typ žen potřebuje nějakou změnu. Buď ve vztahu, který zanechaly za sebou doma, či ve vztahu samy k sobě. Je to období, kdy se znovu hledají, mají větší potřebu seberealizace a vlastní nezávislosti, včetně sexuální nezávislosti.

A tak se může snadno stát, že ve vidině nového života opouští partnera, se kterým doma nejsou tak úplně spokojené. Neuvědomují si, že problémy provázejí každý vztah. Že jej dokonce posunují kupředu, pokud oba partneři opravdu chtějí dál být spolu.

Vztah s cizincem je sice možný, ale leckdy tu jde, především pro muže z afrických zemí, o vstupenku na evropský kontonent. Pak nastává rozčarování se všemi důsledky nerozvážného rozhodnutí.

owl

Přečtěte si také


Diskuse: Sexuální ráj – cíl nijak neobvyklý

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci