Je tu Aréna národů – adrenalinovější Hry bez hranic

7.2.2012 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Lítý boj mezi televizemi Nova a Prima family se od poloviny února zase vyostří. Nova nasazuje show Hlas Česko Slovenska a Prima family pak Arénu národů, která pamětníkům nejspíš připomene někdejší Hry bez hranic.

aréna národů

Aréna v sobě kombinuje nejen vzpomínky na 90. léta, ale i prvky novějších formátů jako Wipeout či Ninja factor. "Je to koncept, který vychází z dříve oblíbených Her bez hranic. Soutěž se bude vysílat celé jaro," řekl programový ředitel Primy Petr Vladyka. Původně měla být nasazena už na podzim, nakonec se tedy prosadila až nyní.

Komentují Alešové – Háma s Valentou

Adrenalinovou soutěž, ve které se mezi sebou utkávají týmy Francie, Ruska, Ukrajiny, Velké Británie, Číny, Arménie, Běloruska a ČR. Český komentář dodají dva Alešové - herec, zpěvák, kytarista a moderátor a TV taxikář Háma a olympijský vítěz v akrobatických skocích na lyžích podnikatel a moderátor Valenta.

Video
Aréna národů – co všechno v nové soutěži uvidíte

Čeká nás postupně dvanáct her, tedy soutěžních večerů, a závěrečné finále. Vždy budou patnáctičlennému týmu České republiky soupeři jiné tři národní týmy (jen ve finále se zároveň utká všech osm družstev) a vždy se bude soutěžit v šesti skutečně roztodivných hrách. A z toho hned ve dvou z nich se soutěžící potkají v pískové aréně s pořádně rozdivočeným býkem.

Co čeká na startu

První den nás svede do souboje s Arménií, Běloruskem a Francií. A jaké čekají soutěžní disciplíny?

Pláž

Soutěžící musejí po jednom sjet na nafukovacím člunu z vysoké rampy do bazénu. Poté se i s člunem musejí vyšplhat na nafukovací ostrůvek uprostřed bazénu. Teprve pak může jet další člen týmu. Měří se čas, za jaký družstva úkol zvládnou. Soutěží 3 ženy a 4 muži.

Býčí házená

První soutěž s býkem v aréně. Soutěží najednou dva týmy. Po jednom budou soutěžící vbíhat do arény s býkem, kde je uprostřed bazének s míči. Těmi se pokusí vstřelit gól do branky na okraji arény.

V tom se jim budou snažit zabránit nejen soutěžící zbývajících dvou družstev, kteří si v kostýmu velké ruky zahrají na brankáře, ale zejména hodně aktivní býk. Počítají se góly, které za daný čas soutěžící vstřelí. Hrají čtyři muži, tři střelci a jeden brankář.

Závod bublin

Soutěží najednou dva týmy vyřazovacím způsobem. Poražení se poté utkají o 3. a 4. místo, vítězové o 1. a 2. místo.

Dvě soutěžící jsou uzavřeny do průhledné bubliny, musejí v ní sjet rampu do bazénu, ze kterého jim pomůže třetí členka družstva. Poté již jen vlastními silami musejí dostat bublinu na otáčející se pódium, uprostřed kterého je umístěn stojánek na bublinu. Vyhrává rychlejší tým. Soutěží tři ženy.

Sestav býka!

Druhá „býčí“ soutěž večera. Soutěží najednou dva týmy.

Nad arénou se vznáší na laně dívka, pod kterou musejí ostatní soutěžící sestavit z jednotlivých částí figurínu býka, na kterou se má poté dívka posadit. Měří se čas a případně počet dílů býka, které v časovém limitu stačí tým sestavit. Soutěží jedna žena a tři muži.

Most lásky

Soutěží najednou dva týmy. Soutěžící musejí s částmi mostu překonat překážky, například točnu uprostřed bazénu, a na konci dráhy most sestavit.

Poté vybíhá pár, který přeběhne stejnou dráhu a za pomoci ostatních musí na most vyšplhat a políbit se. Měří se čas, za který družstva úkol zvládnou. Soutěží jedna žena a pět mužů.

Může vás zajímat

Sex až po svatbě? V Česku vzácnost
Jak si neužít sex v partnerství
Sexuální chutě si musíte umět pěstovat

Zeď šampiónů

Soutěží všechny čtyři týmy najednou. V této závěrečné hře každého soutěžního dne jsou týmy zvýhodněny podle toho, kolik bodů získaly v předchozích soutěžích.

Soutěžící se musejí jen za pomocí síly svých břišních svalů, silných rukou a tyče vyšplhat až na vrchol zdi. Měří se čas, za který družstva úkol zvládnou, a výsledné pořadí určí pořadí družstev za celý soutěžní den.

git
Foto: Prima family

Přečtěte si také


Diskuse: Je tu Aréna národů – adrenalinovější Hry bez hranic

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci