Denzel Washington bojuje jako nepřítel pod ochranou

5.2.2012 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Exotické Kapské Město se stane v thrilleru Daniela Espinozy dějištěm neobvyklého dramatu, který začne v únoru pouť českými kiny.

film, Washington

Aktéři? Jeden z nejhledanějších zločinců na zeměkouli a osamělý zelenáč z tajných služeb, který se ho zoufale snaží udržet naživu – v americkém filmu Nepřítel pod ochranou.

Když se agent nudí

Matt Weston (Ryan Reynolds) sice pracuje u CIA, ale přesto se pekelně nudí. Jeho pověřením je spravovat tajné vězení CIA v Kapském Městě, v němž dosud nebyl nikdo „ubytován“. Hned první „host“ ale bude z kategorie VIP.

Video
Trailer k filmu Nepřítel pod ochranou

Tobin Frost (Denzel Washington) je bývalý elitní agent amerických tajných služeb, který začal před lety pracovat proti mateřské organizaci. Prodával informace každému, kdo o ně projevil zájem a zaplatil dostatečnou sumu, vraždil bývalé kolegy, dodával materiální podporu teroristickým režimům po celém světě a než se ho podařilo dopadnout, uběhlo téměř jedno celé desetiletí.

Velká ryba

Tahle velká ryba se za mřížemi nestačí ani rozkoukat, když na utajený objekt zaútočí neznámí ozbrojenci. Dosud nepříliš akční Matt Weston se rozhodne využít příležitosti a na poslední chvíli i s Tobinem Frostem z objektu uteče.


Denzel Washington jako Tobin Frost

Jen jestli si neukrojil příliš velké sousto. Nesmí si vězně pouštět k tělu, na druhou stranu ho ale musí za každou cenu chránit. Navíc musí zjistit, kdo a proč se jeho „chráněnce“ snažil dostat ven, ať už na svobodu, nebo pod kytičky.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Sex až po svatbě? V Česku vzácnost
Jak si neužít sex v partnerství
Sexuální chutě si musíte umět pěstovat

Otázek je spousta, ale na odpovědi není čas, protože tahle hra se hraje v jednom z nejnebezpečnějších míst na zeměkouli, kde můžete koupit kulku stejně snadno jako zmrzlinu.


Ryan Reynolds (agent Weston)

„Kapské Město jsme si vybrali záměrně. Je to jedno z mála míst, kde může přímo na ulici dojít k brutální přestřelce, aniž by se tam vzápětí rojili policisti. A navíc je jeho scenérie horských štítů na pozadí velkoměsta natolik unikátní, že je s podivem, že si zatím nikde moc nezahrálo,“ říká producent Scott Stuber.

Hrdinu bolí kolena

Důraz na věrohodnost byl důležitý i kvůli Denzelu Washingtonovi, jenž se kromě hraní ujal i role výkonného producenta. „Já jsem logické monstrum. Na scénáři jsme pracovali celé měsíce, jen abychom eliminovali vše, co nedává smysl,“ říká. Washington si svoje užil nejen při psaní.


Představitel ústřední role s režisérem Danielem Espinozou

„Mám problém s koleny a ve filmu si dost zabojuji, zaběhám a zaskáču. Nejhorší byl ale waterboarding. Když visíte hlavou dolů a do nosu vám teče voda, není to moc příjemné,“ dodává sedmapadesátiletý dvojnásobný držitel Oscara (Nejlepší herec 2001 – Training Day a Nejlepší herec ve vedlejší roli 1989 – Glory) a vzorný otec čtyř dětí.

Americký film Nepřítel pod ochranou vyjde v polovině června rovněž na DVD a na Blu-ray.

ozt, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Bontonfilm

Přečtěte si také

Diskuse: Denzel Washington bojuje jako nepřítel pod ochranou

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci