Petra Černocká pekla v Kytlici kuře s meruňkami

16.11.2011 18:00   |   TV a FILM
VIDEO – Zpěvačka Petra Černocká vařila v severočeské Kytlici s mistrem kuchařem Jaroslavem Sapíkem. Své umění už za pár dní představí ve čtvrtém dílu televizního pořadu Česko na talíři.

Černocká, Česko na talíři

Malebná Kytlice v Lužických horách je slavná obec a vyhlášená chalupářská lokalita celebrit.

Sílu sem jezdili nabírat i Miroslav Horníček, Vítězslav Vejražka, Václav Hartl, Vlastimil Brodský, Jan Ryska, Karel Houska, Pavel Landovský. A venkovský dům tu má také zpěvačka Petra Černocká.

Video
Petra Černocká v Show Jana Krause.

Právě ve zpěvaččině stavení upeče Jaroslav Sapík husu v šouletu. Než ale půjde čarovat do Petřiny chaloupky, zastaví se na kytlickém náměstí.

V pojízdné kuchyni tam uvaří vepřové koleno, k němuž se dobře hodí čerstvě nastrouhaný křen, salát z kysaného zelí a další naložená zelenina z letní sklizně.


S mistrem Jaroslavem Sapíkem a s moderátorkou Danielou Šinkorovou.

Tradiční husu v šouletu připravil propagátor české kuchyně v rychlejší úpravě. Hostitelka Petra Černocká dbá na linii a zdravou výživu, čas také není zanedbatelný faktor, proto tučnou husu nahradila jen husí prsa.

Petra Černocká:

Žádné odhalování – nahou mě neuvidí
Pátek třináctého? Bez problému

K huse v šouletu může být hrášek i mražený, kroupy si ale musíme naložit předem. Jde vlastně o zdravé jídlo, ideální pro chladnější dny, kdy potřebujeme dodat energii.


Petra připravuje svůj recept, kuře dvou manželů.

A jaký oblíbený recept vykouzlí v nedělním pořadu nestárnoucí Saxana? Zpěvačka se pochlubila receptem, který ji naučil první manžel. A druhý choť zase v televizním pořadu přiloží ruku k dílu.

Opět půjde o drůbež. Petřino kuře s meruňkami si může každý bez problémů připravit doma, když zrovna dostane chuť na pokrm s vůní orientu, který nejlépe doplní jasmínová rýže.

Petřino kuře na meruňkách

Potřebujeme celé kuře, sedmičku bílého vína, meruňkový kompot, kečup, olej, indické koření Garam masala.

Kuře rozporcujeme a osmahneme na oleji v hrnci. Pak jej podlijeme sedmičkou vína a necháme dusit doměkka.
Maso vyjmeme, dáme stranou.

Do hrnce vložíme meruňkový kompot i se šťávou, přidáme tři lžíce kečupu a koření Garam masala. Vytvoříme hustý sos.

Porce kuřete vrátíme zpět a prohřejeme.
Podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.

Že to Petra míní s hlídáním linie opravdu vážně, potvrzují i její návštěvy v zeštíhlovacím studiu.

„Jsem teď docela oplácaná. Manželovi se to líbí, ale mě to štve. A dcera se mi směje, že jsem přes kila jaksi přemrštěná – a přitom za ně tentokrát vlastně může ona,“ vysvětluje se smíchem sympatická zpěvačka.


Co si navařili... S manželem Jiřím Pracným.

„Celé léto jsem byla na chalupě a nechodila cvičit na balóny, což považuji za důležité už kvůli páteři a držení těla. A pak přišla dcera, abychom všechny tři i s vnučkou ještě vyrazily na Krétu. No, a tam mě stravování all inclusive úplně dorazilo,“ přiznává Petra Černocká.


Petra Černocká se věnuje svojí postavě.

„Po návratu z Kréty jsem okamžitě nasadila černé období – aby bylo jasno, mám několik šikovných černých kousků, které bezpečně skrývají větší špíčky a bříško. Jednu verzi této garderoby mám i v exkluzivnější podobě, na jeviště,“ prozrazuje Petra a dodává:

„Jenže, spřátelený fotograf mi nedávno poslal pár snímků z nejmenované společenské události a bylo mi jasné, že ani bezpečnostní černé sáčko už situaci nezachránilo. Tak jsem se rozhodla jednat rychle a na nic nečekat.“

boh
Foto: Televize Prima a Snella.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Petra Černocká pekla v Kytlici kuře s meruňkami

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci