Ve Stmívání přichází první část Rozbřesku

11.11.2011 00:30   |   TV a FILM
VIDEO – Jásejte všichni milovníci upírů, vlkodlaků a především pak romanticko-hororové ságy Stmívání! Už doslova za dveřmi je premiéra čtvrtého pokračování série, nazvané Stmívání: Rozbřesk – 1.část.

Twilight Saga

Sága Stmívání (The Twilight Saga) osvětluje tajemství a záhady strhujícího eposu, který uchvátil milióny lidí.

Jak v knižní, tak ve filmové podobě se sága stala skutečným fenoménem. Překladatelská práva k jejím pěti titulům zakoupilo takřka 50 zemí a po celém světě se prodalo 116 miliónu knih. První tři díly filmového zpracování vidělo v českých a slovenských kinech přes 900 tisíc diváků.

Po svatbě na líbánky

V první části závěrečného dílu strhující upíří romance s názvem Twilight sága: Rozbřesk 1 se Bella Swan (Kristen Stewart) a Edward Cullen (Robert Pattinson) po svatbě vydávají na líbánky do Ria de Janeira, kde se konečně, stranou všeho a všech, mohou naplno oddat své lásce. Jejich štěstí, ale netrvá dlouho.

Video
Trailer k filmu Twilight sága: Rozbřesk – 1. část

Bella zmítaná prudkou vášní k upírovi Edwardovi, ale zároveň upřímnou náklonností k vlkodlakovi Jacobu Blackovi (Taylor Lautner), brzy zjišťuje, že čeká dítě. Těhotenství s upírem pro ni však znamená fatální hrozbu. Má tudíž před sebou bouřlivý rok plný lásky, pokušení i ztrát.

Nevyhnutelnost rozhodnutí

Bella se musí s konečnou platností rozhodnout, zda vstoupí do temného, ale lákavého světa nesmrtelných, nebo zda bude žít plnohodnotným lidským životem. Nevyhnutelnost tohoto rozhodnutí se vine celým Belliným příběhem jako červená nit, na níž visí osudy obou kmenů – upírů i vlkodlaků.

A jakmile se Bella rozhodne, dojde k celému řetězu nečekaných událostí, jež mohou mít nedozírné následky.


Bella a její upír Edward

Jako režisér posledních dvou pokračování ságy byl vybrán Bill Condon (držitel Oscara za scénář k filmu Bohové a monstra).

„Zavolali mi, já si přečetl obrys základního příběhu a pak hned román. Úplně jsem se nadchl – zčásti proto, že v těch předchozích filmech je nastíněno, co se stane dál. V rámci jednoho filmu se Bella vdá, poprvé miluje, otěhotní, porodí dítě, zemře a znovu se narodí jako upírka. A to je teprve první film!“

100 KŘESTNÍCH JMEN

Vybíráte jméno pro miminko?
Nebo se jen chcete dozvědět,
jestli vám vaše jméno pomáhá
či naopak něčím škodí?

ČTĚTE NÁŠ SERIÁL

Bella dozrála tak, jak měla

Mladí herci si režiséra Billa Condona nemohli vynachválit. Ale byli zároveň vděční i za vedení samotnou autorkou předlohy Stephenií Meyer.

„Nemohu jí dostatečně poděkovat. Ona ty postavy vytvořila a výborně s námi pracovala. Na vše zná odpověď a je i tak trochu šprýmařka. Všichni jsme si ji oblíbili,“ říká Taylor Lautner.


Vlkodlak Jacob Black

Spisovatelka myslela na fanouška a jejich očekávanou svatbu století:

„Doufám, že fanoušci ocení úžasnou svatbu, která dostojí jejich romantickým ideálům. Také doufám, že ucítí ono spojení mezi Bellou a Edwardem i to, že Bella dozrála tak, jak měla – a že si štěstí opravdu zaslouží. To bude příjemný pocit,“ dodává Stephenie Meyer.

První část závěrečného dílu upíří romance s názvem Twilight sága: Rozbřesk 1 vyjde v polovině března příštího roku také na DVD a na Blu-ray.

git, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Bontonfilm

Přečtěte si také

Diskuse: Ve Stmívání přichází první část Rozbřesku

Stmívání

8.3.2012   |   17:26   |   od: Natálie
Viděla jsem jedničku a dvojku. Chtěla bych vidět tu čtyřku...
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 8. 3. 2012 17:26
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci