Krabičkový program nabízí dietu v pohodě

6.11.2011 00:00   |   Wellness
Éra popularity striktních a nevyvážených redukční diet je naštěstí již za námi a čím dál více lidí chápe, že úspěšné hubnutí spočívá ve změně životního stylu.

krabičková dieta

Těch, kdo se potýká s obezitou, však přesto neubývá. U nás má dvaapadesát procent dospělých váhu vyšší než odpovídá normě.

Kromě nesprávného stravovacího režimu a celkové uspěchanosti, jež jídlo jako takové odsouvá na vedlejší kolej, mohou být příčinou i špatně volené porce jednotlivých pokrmů.

Buď jsou porce příliš malé, což znamená rychlý pokles váhy, ale i neméně rychlý nástup jo-jo efektu. Anebo jsou naopak porce příliš velké a pak ani skutečnost, že jíme zdravě, nevede ke kýženému výsledku, kterým je optimální a zdravý pokles váhy dva až čtyři kilogramy měsíčně.

Může vás zajímat

Laik při hubnutí většinou propadne
Změňte životní styl s pomocí odborníků

Současný a po všech stránkách vytížený člověk má opravdu málokdy možnost dokonale si propočítat a realizovat své ideální redukční stravování. Proto na českém trhu začal koncem loňského roku působit nový hráč v oblasti dietního stravování – společnost I Feel Well Dieta v pohodě.

Dieta v pohodě

Dieta v pohodě nabízí jeden z nejpestřejších stravovacích konceptů v oblasti takzvané krabičkové diety v Praze. Klient obdrží každé ráno pět jídel na místo, které si zvolí, ať už je to kancelář nebo domov.

Jídelníček tvoří čerstvé a nutričně vyvážené pokrmy s optimální energetickou hodnotou a zastoupením nejdůležitějších nutrientů.

„Největší důraz klademe na kvalitu vstupních surovin. Všechny naše pokrmy jsou připravovány od základu, bez používání polotovarů a zbytečných dochucovadel,” vysvětluje Ing. Martin Gruber, jednatel společnosti I Feel Well.

Připravili odborníci

Přípravu stravovacích jídelníčků řeší tým předních odborníků, včetně specialistů z Centra preventivní medicíny v čele s primářem MUDr. René Vlasákem.

Dieta v pohodě nabízí širokou škálu programů, které se neustále doplňují a obměňují. Kromě základního redukčního programu Classic mohou náročnější klienti volit program Gurmán.

„Jídelníčky, určené k redukci váhy, jsou u našich zákazníků pochopitelně nejžádanější,” říká Ing. Martin Gruber. „Sestavené jsou tak, aby poskytovaly denně jeden až dva gramy bílkovin na kilogram ideální hmotnosti a přitom se množství tuků za den pohybovalo v rozmezí třiceti až pětatřiceti energetických procent. Samozřejmě se jedná o zdravé druhy tuků,“ dodává.

Odborníci konceptu Dieta v pohodě důsledně dbají na dodržování glykemického indexu potravin v jídelníčcích:

„Volíme sacharidové potraviny s nižším glykemickým indexem, aby nedocházelo brzy k pocitům hladu. Každý den obsahují naše jídla také zeleninu nebo v menší míře i ovoce,“ zdůrazňuje Ing. Martin Gruber.

Speciální jídelníčky

Společnost I Feel Well nabízí rovněž speciální jídelníčky pro diabetiky, celiaky a vegetariány. Novinkou je program pro ty, co váhu redukovat nepotřebují, ale chtějí mít vyvážený a pravidelný přísun pestré stravy nebo se obávají možnosti jo-jo efektu.

Dieta v pohodě zahrnuje i speciální jídelníček pro klienty, kteří díky vyšší tělesné aktivitě potřebují specifický kalorický příjem.

Jednou z novinek je stravovací program Metabolic, který vychází z individuálních metabolických nároků klienta a případných dietních mezení.

Jídla si může zájemce pohodlně vybrat a objednat na internetových stránkách společnosti. Doprava na základě přání klienta je v ceně programů již zahrnuta.

ozt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Krabičkový program nabízí dietu v pohodě

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci