Malý Danny DeVito získal velkou hvězdu slávy

20.8.2011 00:00   |   Společnost
V tmavých brýlích, bílé košili a černých kalhotách křepčil 152 cm vysoký americký herec, režisér a producent na chodníku slávy. V Hollywoodu se dočkal šestašedesátiletý Danny DeVito svojí hvězdy.

DeVito

Už je to 30 let, co Daniel Michael DeVito zaujal diváky rolí Louieho De Palmy v televizním seriálu Taxi (vysílal se v letech 1978-1983), za niž dostal cenu Emmy a Zlatý glóbus. Mezinárodního věhlasu pak dosáhl po boku Michaela Douglase a Kathleen Turner v dobrodružných filmech Honba za diamantem a Honba za klenotem Nilu v polovině 80. let.


Velká radost

Otec tří dětí

Filmoví diváci si herce italského původu samozřejmě pamatují i s legendárních snímků, jako je Formanův Přelet nad kukaččím hnízdem, nebo Válka Roseových, který dokonce sám režíroval. A samozřejmě z trháku Batman se vrací z roku 1992, který patří ke zlatému fondu Hollywoodu.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Podraz po česku – takový má být Signál
Flintstoneovi a Džejár jsou tu zpátky
Oscarová Králova řeč vám nesmí chybět

Slavnost u příležitosti odhalení hvězdy s pořadovým číslem 2445 si užil se svojí manželkou, herečkou Rheou Perlman, kterou si vzal v roce 1981. Mají spolu tři děti – dcery Lucy Chet ( 28 let), o dva roky mladší Grace Fan a syna Jacoba Daniela, kterému na podzim bude 24. Celá rodina žije v kalifornském Beverly Hills.


S manželkou a dětmi

Podepisoval až do zemdlení

Slavnost DeVito samozřejmě využil i k propagaci DVD s šestou řadou televizního komediálního seriálu It's Always Sunny in Philadelphia, ve kterém hraje budižkničemu v postavě majitele baru. A jak ho jeho fanouškové znají, udělal si čas i na ně a podpepisoval se, až ho braly křeče do rukou…


V roce 2007 převzal na festivalu v Karlových Varech křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světovému filmu.

DeVito se narodil 17. listopadu 1944 v New Jersey. Jeho matka Julia byla v domácnosti, otec Daniel Michael DeVito patřil k místní italské komunitě a vlastnil několik malých podniků, včetně čistírny oděvů.

jik

Přečtěte si také

Diskuse: Malý Danny DeVito získal velkou hvězdu slávy

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci