Ďábelská jízda: Babička s vnučkou zpustošily obchod

15.9.2011 22:00   |   Společnost
VIDEO – Taková spoušť! Že by tornádo vtrhlo do prodejny kol a cyklistického vybavení? Nikoliv, to babička s vnučkou tudy prolétly jako žížnivá čára v rudé limuzíně Cadillac DeVille. Pětaosmdesátiletá řidička totiž omylem dupla na plyn.

autem do obchodu

Ďábelská jízda prodejnou skončila jako zázrakem bez vážných zranění. Dokonce nebyl nikdo zatčen, což potvrdil policejní poručík Gary Strachan z kalifornského Mission Viejo. Právě v tomto malebném městečku, ležícím mezi Los Angeles a San Diegem, se kuriózní nehoda stala.

Teď se Mission Viejo může chlubit novou atrakcí z bulváru Santa Margarita: tamní cyklocentrum Rock N'Road Cyclery přestálo demoliční vpád pekelné madam s vnučkou v rudém autě.

Ovšem, škoda na zařízení prodejny a na zboží se vyšplhala k šedesáti tisícům dolarů, což je v přepočtu přes milion korun. Řekl to šéf cyklocentra John Bain pro losangeleský server KTLA.com, který dnes přinesl podrobnou reportáž z místa činu.

Video
Rudý cadillac se v prodejně přehnal kolem zákazníků – blondýnka s berlemi z toho sice byla v šoku, ale nakonec se ukázalo, že její operovaný kolenní vaz zůstal v pořádku. Další dva lidé měli naražený kotník a pořezanou ruku od rozbitého skla.

Jak dnes server KTLA.com uvedl, když parkovala řidička předevčírem v podvečer svůj cadillac na invalidním stání před cyklocentrem, nic nenasvědčovalo tomu, že nakonec zastaví tak daleko... na druhém konci prodejny o zeď kanceláře a skladu.

Prý noha, která sklouzla z pedálu, způsobila v autě takový zmatek, že roztržitá dáma dupla na plyn. A vůz se vřítil do výkladní skříně poté, co ještě na chodníku stačil přerazit dopravní značku pro invalidy. Divoce projel okolo vystavených kol, pokračoval přes regály s obuví, proteinovými doplňky a další sportovní výživou, až narazil do zadní stěny obchodu.

Je velké štěstí, že cestou vůz pouze minul nakupující zákazníky.


Jedno ze zákoutí prodejny kol a cyklistického vybavení bezprostředně poté, co se tudy plnou rychlostí projela babička s vnučkou v limuzíně.

Šéf cyklocentra John Bain přiznal, že když cadillac ukončil svou šílenou jízdu ve zdi na konci prodejny, třásly se mu ruce dobrou hodinu:

"Podle rámusu, který se tady ozýval, jsem myslel, že snad vybuchla bomba," líčí první okamžiky. "Navíc bylo okamžitě všude neskutečně moc kouře. Vypadalo to jako exploze."


Krušné začátky následující den po vpádu roztržité řidičky – toto je zatím variace na původní výkladní skříň.

"Od úterního podvečera, kdy se nehoda stala, jsme celou noc a dopoledne uklízeli, abychom mohli ve středu zase otevřít. To se nám alespoň provizorně podařilo. Byl tady i statik, prostory jsou v pořádku, silný náraz auta do zdi statiku budovy neporušil," vysvětlil John Bain.

"Nikomu se nic vážného nestalo, to je hlavní. Ale zamrazí, když si uvědomíte, že před rekonstrukcí měla naše prodejna jiné dispozice a takováhle věc se nemusela obejít bez obětí na životech. Například paní pokladní seděla hned u dveří, v místech, kudy sem v plné rychlosti vjel cadillac."


Úterní dílo zkázy bylo alespoň takto provizorně překonáno. A na chodníku je již připravené místo pro zabetonování nové dopravní značky pro invalidy – má bytelnější sloupek, navíc obalený bezpečnostním chráničem.


Novotou zářila prodejna jen dva dny – v pondělí ji otevřeli po velké rekonstrukci.

Dokonale zmodernizované cyklocentrum na bulváru Santa Margarita v kalifornském Mission Viejo bylo slavnostně otevřeno v pondělí 12. září. Rekonstrukce přišla na tři sta tisíc dolarů, tedy v přepočtu na skoro pět a půl milionu korun.

Nyní už je jasné, že minimálně další milion korun si vyžádá náprava škod po babiččině ďábelské jízdě prodejnou...

bri

Přečtěte si také

Diskuse: Ďábelská jízda: Babička s vnučkou zpustošily obchod

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci