Podléhají módě také Vánoce? Samozřejmě ano!

10.11.2010 00:00   |   Bydlení
Jaké barvy budou vládnout letošním Vánocům? Jistě zelený stromeček- a co ozdoby? Návrháři nám nabídnou skleněné ozdoby v barvách oranžové, bordó a hnědé.

vánoční ozdoby

K základním odstínům patří i jejich kombinace, plynulé přechody a jemné střídání. Žádné křiklavé variace a střihy. Přitom jpouze jednobarevné ozdoby nejsou v kurzu. Velmi módní bude doplnění stromečku skleněnými figurkami labutí.

S klasikou chybu neuděláte

Neuděláte chybu, když se budete držet klasiky, ostatně drtivá většina domácností ozdoby nekupuje každý rok nové. Budete v kurzu, když opět vybalíte svoji zlatou, stříbrnou a červenou vánoční krásu.


Ozdoby se buď foukají do prostoru (na snímu), nebo do formiček.

A budou mít hlavní slovo rybičky, koule, kapky? Ve tvarech ozdob letos podle obchodníků vzrostl zájem o módní labutě stříkané různými odstíny od oranžové po hnědou. A po několika letech se opět objeví ve větším množství různí slavíci či ledňáčci. Děti samozřejmě nemohou být bez slonů, opic, velbloudů, lvů

Klasikou zůstávají sovy, andělíčci, rakety a zvonečky.

DÁME SI DO BYTU, DÁME SI…

Drtivá většina na vývoz

Pro český i světový trh vyrobí v Česku nejvíc skleněných ozdob družstvo Vánoční ozdoby ze Dvora Králové nad Labem. Specializuje se na ruční práce - bez využití strojů, a i když jsou jejich výrobky o hodně dražší, kvalitou se porsazují například i v USA. Ostatně na 85 procent výroků zhruba dvousetčlenného družstva se prodá do zahraničí.

Pro vytváření barevných odstínů vánočních ozdob se používá světový standard barevnice obsahující přibližně 600 barevných odstínů ve 3-6 efektech jednotlivého odstínu barvy (lesk, mat, mrazolak, porcelán, metalíza a tzv. skořápkový efekt).

boh, ŽenyproŽeny.cz
Foto: vanocniozdoby.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Podléhají módě také Vánoce? Samozřejmě ano!

Krásné skleněné ozdoby

10.11.2011   |   15:03   |   od: Karla
Ahoj, já prostě nedám na skleněné vánoční ozdoby dopustit. Každý rok jich pár koupím. Vždy nějakou sadu, do barvy. Letos jsem už nakoupila ozdoby opravdu parádní.
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 10. 11. 2011 15:03
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci