Václav Noid Bárta finišuje na filmu o Jiřím Kajínkovi

26.5.2010 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Zpěvák a hudební skladatel Václav Noid Bárta (29) neví, kde mu hlava stojí. Finišuje s prací na hudbě k filmu Kajínek, je již ze tří čtvrtin hotova.

Bárta

Scénář k filmu Kajínek si Bárta pročítal několikrát. Rozpracovaný snímek už prý viděl snad stopadesátkrát a myslí si, že to bude dobrý krimithriller. Stále však nikomu nechce prozradit, na čí straně vlastně stojí. Zda hájí Jiřího Kajínka, nebo věří justici.

Komu fandím? Neprozradím

„Na to si musí každý divák udělat názor sám. Komu fandím? To sdělím až po premiéře. Nechci natěšeného diváka navádět," prozradil Noid.

Konkurz na autora hudby, kterého se účastnilo asi 12 skladatelů, Noid vyhrál. Rok následně hledal adekvátní hudební styl a v posledních třech měsících pracuje denně. Kytary, flétny a klarinety nahrává sám, na housle a jiné smyčce hrát neumí a nechává to tedy na jiných.

Video
Trailer k filmu Kajínek

Píseň k filmu nazpívají Lucie Bílá a Kamil Střihavka. Soutěž, v níž se hledá autor textu k titulní filmové písni a které se může účastnit každý, se uzavře 28. května. „Obsah písně nechávám na autorovi, ale rozhodně nechci nějakou hymnu na Kajínkovu podporu," vysvětluje Noid.

Sex ve městě Sex ve městě 2:

Vrací módu 80. let
Kamarádky si jdou po krku

Do kin v létě

Kajínka, odsouzeného jako vraha, hraje ruská filmová hvězda Konstantin Lavroněnko, v dalších rolích uvidíme Tatianu Vilhelmovou, Vladimíra Dlouhého či jeho bratra Michala. Film, která je režijm debutem Petra Jákla produkuje rodina Bártovy přítelkyně Aleny Jáklové. Premiéra se chystá na letošního 5. srpna.

Text a foto: Korzo
Trailer: Hollywood Classic Entertainment

Přečtěte si také


Diskuse: Václav Noid Bárta finišuje na filmu o Jiřím Kajínkovi

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci