Přijeďte si chytit koalu, nebo krokodýla!

11.8.2010 00:00   |   Zvířata
Úřady v Jižní Austrálii se snaží přilákat z Velké Británie nové síly na neobvyklé práce. Patří mezi ně například sběr klokaních exkrementů, které se dají využít jako biopalivo.

koala

Australské úřady hledají také zájemce o práci při odchytu koal a značkování krokodýlů. Volná místa jsou tady i pro ty, kteří by byli ochotni přestavovat domečky pro místní tučňáky nebo zasedat v porotách, co rozhodují o volbě nejkrásnější dívky při plážových soutěžích krásy.

Třeba se rozmyslí a zůstanou

Ve snaze posílit ekonomiku se spolkový australský stát Jižní Austrálie rozhodl nalákat Brity na roční pracovní víza. A pokud se jim bude u protinožců líbit, mohli by i zůstat. Jižní Austrálie je sice čtyřikrát větší než samotná Velká Británie, ale má pouhých 1,6 milionu obyvatel.

Pes u veterinářeCo vás může zajímat

Chřipku může mít i váš mazlíček
Mývalí kočkopes, který aportuje
Trápí také vašeho psa svilušky?

Jde o snahu poměrně neobvyklou. Většina zemí světa totiž spíše usiluje o přilákání lékařského personálu, inženýrů nebo učitelů. V jihoaustralské metropoli Adelaide se však rozhodli zapůsobit jinak.

„Nejde nám o to, nabídnout jedno skvělé místo, o které by se ucházely tisíce lidí. Náš záměr je spíše všem ukázat Jižní Austrálii a přesvědčit je, že má opravdu co nabídnout," řekl reportérům listu Mirror Bill Muirhead, londýnský zástupce tohoto spolkového australského státu.

Korzo

Přečtěte si také


Diskuse: Přijeďte si chytit koalu, nebo krokodýla!

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci