Jak zjistit vytrvalost, myšlení a energii?

2.8.2010 00:00   |   Ezoterika - NUMEROLOGIE
Jak přemýšlíte vy nebo váš blízký? Třeba jako vynálezce Wilhelm C. Röntgen, či snad jako Miloš Forman? Jste vytrvalý buldok jako Oscar Wilde? A máte tolik energie jako Robert Redford?

numerologie

V předcházejícím díle Školy numerologie jsme se v naší mřížce (jak ji sestavit, čtěte zde) podívali na první typ linií čili rovin zaplněných třemi čísly v jedné řadě – na roviny dovednosti, vášně a empatie.

V tomto pokračování se nyní budeme zabývat svislými rovinami.

Při pohledu na mřížku je jasné, že svislé roviny jsou, stejně jako vodorovné, celkem tři. A stejně tak je můžeme chápat jako akord, souzvuk tří vibrací, který vytváří další kvalitu a možnosti.

Rovina myšlení 1-2-3

První rovina zleva se nazývá rovina myšlení. A také by se mohla klidně nazývat rovina fantazie. Je tvořena z čísel 1-2-3. Jednička v této linii úplně dole umožňuje verbální vyjadřování, dvojka signalizuje intuici a touhy, trojka do roviny vnáší myšlenkovou energii a schopnost abstrakce.

Z toho celého pak vzniká akord velké energie, která svého vlastníka unáší do světa fantazie, vlastních představ a snění. Umožňuje výrazné soustředění na konkrétní činnost, schopnost studovat.

Proto lidé s touto rovinou dělají spoustu věcí automaticky, nevnímají, když na ně někdo mluví. Zkrátka, jsou označeni okolím za roztržité nebo obrácené do sebe. Na druhou stranu, umějí diskutovat a argumentovat. Jen se nesmí jednat o jejich vnitřní pocity – v tomto ohledu tak sdílní nejsou. Jde však o lidi trpělivé a samostatné.

3
2
1

Uvedeme si několik příkladů z různých oblastí. Tak například německý fyzik Wilhelm C.Röntgen (*27.3.1847) byl člověk obdařený rovinou myšlení. Ta mu „pomohla“ k objevu paprsků X a dalším milionům lidí pomáhá dodnes. Dalším příkladem myslitelské roviny 1-2-3 může být i švédský vynálezce Alfred B. Nobel (*21.10.1833).

Rovina 1-2-3 se netýká jen lidí s „vědeckým“ typem myšlení. Takovým příkladem je člověk, který dovedl svůj bohatý vnitřní svět zprostředkovat i svému okolí – učitel matematiky, ale především autor populární dětské snové pohádky Lewis Carrol (vlastním jménem Charles L.Dodgson *27.1.1832). Jeho Alenka v říši divů dokáže dodnes děti fascinovat. A že děti mají nějakou fantazii!

Menzel
Jiří Menzel

Samozřejmě, že i u nás máme příklady roviny myšlení. A jaké! Tak třeba režisér Jiří Menzel (*23.2.1938) nás okouzluje jednak bohatostí svého vnitřního světa, ale i schopností jej sdílet s druhými (což bohužel neumí všichni lidé s touto rovinou).

Druhým světově známým příkladem je režisér Miloš Forman (*18.2.1932). Oba jmenovaní, jak známo, jsou držiteli filmového Oscara. Mimochodem, rovinu myšlení mají i oba synové Miloše Formana – dvojčata Petr a Matěj (*23.8.1964), kteří se jak známo dost „potatili“.

Rovinu 1-2-3 si však nesmíme příliš idealizovat. Může mít i trochu problematické projevy. Příkladem může být osobnost politika a revolucionáře Fidela Castra (*13.8.1927), jeho představy, revolucionářské myšlenky a jejich schopnost je „sdílet“ s „kubánským lidem“...

CO PROZRADÍ DATUM NAROZENÍ?

Zjistěte si z data narození povahu člověka,
jeho schopnosti a dovednosti. Odhalíte, jak
je vášnivý a jestli je citlivý. Čísla napoví, zda
je praktický či naopak „věčně létá v oblacích“,
jestli je vytrvalý a trpělivý nebo nedočkavý.

SLEDUJTE NAŠI ŠKOLU NUMEROLOGIE

Rovina vytrvalosti 4-5-6

Prostřední sloupec čísel 4-5-6 se nazývá rovina vytrvalosti. Lidé, kteří dovedou využívat energii této roviny, jsou pevní, houževnatí a neústupní ve sledování svého cíle, jsou schopní překonávat překážky. Zkrátka jsou to takoví buldoci, co se zakousnou a nepustí.

Pevnost a stabilitu jim dodává vibrace čísla 4, pevnou vůli a vnímavost „hlasu svého srdce“ dodává číslo 5. Číslo 6 veškeré odhodlání směřuje k harmonii a hledání sebeprosazení. Tato rovina nese sebou odvahu, otevřenost a upřímnost, kterou se lidé dostávají do nesnází.

6
5
4

Často se ale stává, že energie této roviny způsobí takovou neústupnost, že její majitel nevidí nalevo ani napravo a dlouho trvá, než pochopí, jaké změny má udělat. A že je mnohem lepší pustit svůj buldočí stisk. Jindy si tito lidé nejsou ani vědomi své síly, kterou díky této rovině mají. Zde je totiž trochu zrazuje citlivá „šestka“, která kdekoli se objeví, vždy odčerpává trochu sebejistoty.

Příkladem neústupnosti a buldočího zaujetí pro „svou věc“ je třeba americký režisér Oliver Stone (*15.9.1946). Je to režisér drsných a často i pro samotné Američany nepříjemných filmů – například o válce ve Vietnamu. Svými kontroverzními tématy si Oliver Stone nadělal dost odpůrců, ale to jej jen jakoby posilovalo, aby dál překonával překážky.

Wilde
Oscar Wilde

Jinou osobností s rovinou vytrvalosti byl anglický spisovatel irského původu Oscar Wilde (*16.10.1854). Byl přímočarý, zesměšňoval pokryteckou morálku anglické společnosti. Zároveň psal velmi poetické pohádky, které však nemají pohádkový konec a jen velmi reálné nepohádkové poselství. Společnost mu to oplatila se vším všudy a odsoudila ho – za jeho sexuální orientaci.

Rovinu vytrvalosti má rovněž český novinář, spisovatel a v současné době také politik Radek John (*6.12.1954).

slunceMŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Přepólování Země. Bude konec světa?
Najděte svou květinu a strom
Horoskop napoví, kolik zbývá lidstvu života

Rovina energie 7-8-9

Třetí sloupec je zaplněn čísly 7-8-9 a nazývá se rovinou energie. Název je velmi přiléhavý, protože tato čísla mají v sobě nejvíce aktivní energie, jak na myšlenkové tak i na fyzické úrovni. Způsobují někdy tak nadměrnou činorodost, že může dělat problémy nejen okolí, ale i svému nositeli.

Není-li totiž tato energie dostatečně konstruktivně vybíjena, může člověk s touto rovinou jakoby „zjankovatět“. Pak ani neví, proč mu všechno padá z rukou a proč zakopává i na rovné cestě. Když se ale tahle energie vyčerpá, dovedou tito lidé náhle v půli věty usnout.

JMÉNA A ČÍSLA

Vybíráte jméno pro miminko?
Nebo se jen chcete dozvědět,
jestli vám vaše jméno pomáhá
či naopak něčím škodí?

ČTĚTE NÁŠ SERIÁL

Číslo 7 přináší do roviny citlivost a vnímavost. Energie 8 dodává myšlení rychlost a jednání logiku a také smysl pro humor. Devítka zajišťuje, že se bleskové myšlení dostává do hloubky, není povrchní a umožňuje někdy až neosobní nadhled. Zkrátka s lidmi s rovinou energie není čas se nudit.

9
8
7

Názorným příkladem sportovce doslova nabitého energií této roviny je americká tenistka a olympijská vítězka Lindsay Davenport (*8.6.1976). Rovinu energie měl také etiopský atlet Abebe Bikila (*7.8.1932), který je jako jediný dvojnásobným olympijským vítězem v maratonu. Tuto energeticky náročnou disciplínu vyhrál v Římě v roce 1960 a znovu v Tokiu o čtyři roky později.

Redford
Robert Redford

Příkladem vulkánu energie je zpěvák, skladatel, chrlič nápadů Prince (vlastním jménem Prince Rogers Nelson *7.6.1958). Jeho tempu a energii se okolí ztěží dokáže přizpůsobit. Dalším příkladem osobnosti s rovinou energie je americký herec Robert Redford (*18.8.1937), který ztělesňuje role energických, akčních a charakterních hrdinů. Stále je činorodý jako režisér.

• • •

Teď už tedy známe šest z celkem osmi rovin. Stačí jen rozepsat své datum narození do numerologické mřížky a zjistit si, jak na tom jste vy.

V příštím pokračování Školy numerologie nás čekají poslední dvě plné diagonální roviny.

Jana Tamchynová

Přečtěte si také

Diskuse: Jak zjistit vytrvalost, myšlení a energii?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci