Najděte svou květinu a strom

6.4.2010 12:00   |   Ezoterika
Říká se, že znamení, ve kterém jsme se narodili, předurčuje naši povahu a přisuzuje nám některé vlastnosti. Jenže vedle astrologického a čínského horoskopu existuje celá řada dalších... Víte, jaký strom a květina vás formují?

Najděte svou květinu a strom

Znamení tradičního evropského zvěrokruhu je dvanáct a každé z nich vládne měsíc, takže se během roku všechna vystřídají. Nazývají se sluneční znamení a určují podle astrologů základní povahové rysy člověka, jeho předpoklady a potenciál.

Jenže povaha člověka je prý současně ovlivněna dalšími znameními, ve kterých stojí jeho hlavní planety – Luna, Merkur, Venuše a Mars. Astrologové tvrdí, že tyto planety hrají také velikou roli, takže je vlastně povaha a charakteristika každého člověka „složeninou“ několika znamení.

Každý rok vládne jiné zvíře

Čínský horoskop obsahuje také 12 znamení a vychází stejně jako evropský z data narození. Jeho zpracování je však zcela odlišné. Prameny uvádějí, že původ znamení čínského horoskopu vznikl, když moudrý Buddha uspořádal velikou hostinu, na kterou pozval všechny zástupce zvířecího světa.

Dorazilo jich však pouze dvanáct. Jako poděkování za návštěvu po hostině Buddha tato zvířata obdaroval tím, že každému přítomnému svěřil vládu nad jedním rokem, a to v tom pořadí, v jakém se na oslavu dostavila.

A co další horoskopy?

Horoskopy evropský a čínský jsou nejznámější a snad také nejpoužívanější. Jenomže horoskopů je mnohem více. Například indiánský horoskop přisuzuje lidem vlastnosti zvířat, egyptský má místo zvířat ve znamení zase samotné bohy.

kopretinaKvětinový
horoskop

Elektronickou poštou teď kolují další horoskopy – jeden se nazývá květinový. Pracuje také s datem narození, ale už na první pohled je jeho rozdělení úplně jiné, než u klasického či čínského horoskopu.

Jaký strom, taková povaha

Dalším, který se šíří e-mailem, je horoskop keltský V jeho úvodu se říká, že keltští druidové se snažili vyčíst osud nikoliv z hvězd, ale spojili narození člověka s určitým druhem stromu.

keltský horoskopKeltský
horoskop

„Keltské věštby střídají celkem sedmnáct různých stromů za půl roku, a to po desetidenních obdobích. Proto se během roku opakuje vliv stromů vždy dvakrát, u topolu dokonce třikrát. Pro osoby narozené v takové dny, jako jsou jarní a podzimní rovnodennost a oba slunovraty, platily samostatné zvláště příznivé předpovědi, odvozené z vlastností dalších čtyř stromů – životného dubu, krásné břízy, půvabné olivy a neústupného buku.“ Každý máme zkrátka svůj strom.

dp

Přečtěte si také


Diskuse: Najděte svou květinu a strom

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci