Nova na podzim? ZAPA a fůra novinek

1.8.2010 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Nova představila podzimní pilíře obrazovky na všech svých kanálech. Dáte si seriály, show o talentech nebo sportovní přenosy?

Nova podzim

K hlavním podzimním tahákům patří dlouho očekávaný původní seriál z módního prostředí Dokonalý svět, komediální seriál o venkovském fotbalu Okresní přebor, show plná talentů z České i Slovenské republiky Talentmania a nový žánr docusoap pod názvem Příběhy bez scénáře.

Chybět nebudou ani oblíbené seriálové stálice, jakými jsou Ordinace v růžové zahradě 2 a také Ulice. Čekají nás jejich další premiérové díly.

Talentmania

Nový výrazný projekt dvou nejsilnějších televizí, české Novy a slovenské Markízy, je tady! Diváci obou partnerských stanic se mohou těšit na velkolepou podívanou. Bude plná těch nejlepších a nejoriginálnějších talentovaných umělců, kteří se přihlásili do Česko Slovenské show Talentmania, aby všem ukázali, jaký talent v nich vězí.

Video
VIDEOPŘEDKRM podzimní Talentmanie – skupina ZAPA.

Vítěz Talentmanie, kterým se může stát kdokoliv bez omezení věku a národnosti, obdrží výhru sto padesát tisíc eur, tedy téměř čtyři miliony korun.

V pořadu uvidíme moderátora Leoše Mareše a v porotě zasedne samotná čtyřčlenná skupina ZAPA (na videu) – režisér Zdeněk Troška, modelka Alena Šeredová, zpěvák Pavol Habera a moderátorka Adela Banášová.

Dokonalý svět

Seriál z prostředí redakce luxusního časopisu Grace, nejlepšího magazínu v zemi. Jedinečný televizní seriál plný haute couture, stylu glamour, luxusu a výjimečnosti.

Hrdinky a hrdinové v něm žijí život stejně nablýskaný jako jsou obálky časopisu, pro který pracují. Jejich dokonalý svět však stále více nabourávají každodenní všední starosti.

V seriálu Dokonalý svět se objeví na sto herců, přes dvacet profesionálních modelek a řada známých osobností, mimo jiné i slavný fotograf Robert Vano.

V hlavních rolích uvidíme Terezu Brodskou (na snímku) – hraje Andreu, šéfredaktorku luxusního časopisu Grace, kolem jehož redakce se děj točí – a dále pak Janu Hlaváčovou, Sašu Rašilova, Jitku Čvančarovou, Evu Sakálovou, Vandu Hybnerovou, Juraje Kukuru a Vojtu Dyka. O režii se podělili Tereza Kopáčová a Vít Karas.

Okresní přebor

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu klubu SJ Houslice na vysněné cestě do vyšší soutěže. Je to unikátní možnost nahlédnout do zákulisí běžného fotbalového oddílu v malé vesnici s jedním obchodem, jednou knihovnou a jednou hospodou.

Diváci poznají, jaké to je vést fotbalový oddíl, s nímž tak prožijí jeho vítězství, prohry, ale také remízy nejen fotbalového týmu, ale i postav samotných.

Hlavní role ztvárnili Luděk Sobota (na snímku) – hraje předsedu vesnického fotbalového klubu – a Ondřej Vetchý spolu s Davidem Novotným, Pavlem Kikinčukem a Leošem Nohou. V dalších rolích uvidíme také Jaroslavu Pokornou, Táňu Vilhelmovou, Pavla Nečase, Ladislava Hampla. Autorem projektu a režisérem je Jan Prušinovský.

Může vás zajímat

Příběhy bez scénáře

Televize Nova přináší rovněž nový žánr docusoap pod názvem Příběhy bez scénáře. Jde o unikátní pohled do prostředí špičkové nemocnice, hokejové přípravky a zoologické zahrady. Prožijeme silné příběhy, co se vryjí do paměti.

Život na vlásku je sérií hluboce lidských příběhů pacientů, kteří v pražském IKEMu čekají na transplantaci životně důležitých orgánů. Zlatí hoši zachycují jednu sezónu týmu hokejistů, kterým bylo v době natáčení pět až sedm let. Zvěřinec mapuje úsek života lidí a zvířat v plzeňské zoologické zahradě tak, jak ho měli tvůrci možnost vidět a zažít.

Dr. House & spol.

Do podzimního vysílacího schématu zařazuje televize Nova také celou řadu premiér zahraničních seriálů. Opět na nás čeká vynikající diagnostik, sarkastický Dr. House VI., kterého ztvárnil Hugh Laurie (na snímku) a český hlas mu propůjčil Martin Stránský.

Napětí zažijeme i v dalších seriálech, ať již jde o Kriminálku Miami VII, Mentalistu II, Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti X či Námořní vyšetřovací službu VII.

Na jiné planety nás přenese seriál Hvězdná brána: Atlantida I – IV. Ztřeštěnou sesterskou lásku si ověříme se seriálem Co mám na tobě ráda I – IV.

A co filmy?

Z české produkce se můžeme těšit na snímky, z nichž mnohé vznikly v koprodukci TV Nova. Uvidíme například Rafťáky, kde hlavní hrdiny Filipa a Danyho ztvárnil Jiří Mádl a Vojta Kotek (na snímku). Z dalších jmenujme filmy Sněženky a machři, Sněženky a machři po 25 letech, Na vlastní nebezpečí, Bobule, Taková normální rodinka.

Ze zahraniční produkce čekají na diváky i dva díly ságy o čarodějnickém učni: Harry Potter a vězeň z Azkabanu, Harry Potter a Fénixův řád.

Na obrazovkách se objeví všechny čtyři filmy o Indianu Jonesovi – Indiana Jones a Království křišťálové lebky, Indiana Jones a Dobyvatelé ztracené archy, Indiana Jones a Chrám zkázy, Indiana Jones a Poslední křížová výprava.

Chybět nebude ani řada snímků se Steven Seagalem. Za všechny jmenujme filmy Ruslan, Glimmer Man, Síla úderu či Profesionál. Dále to bude například akční drama s Tomem Cruisem Poslední samuraj či animovaná rodinná komedie Kung Fu Panda, akční sci-fi thriller Iron Man a spousta dalších zajímavých filmů.

Nova Cinema

Filmový kanál Nova Cinema přinese v podzimním programu novinku v podobě filmů pro náročné diváky. V pravidelném pásmu KINOMOL každou sobotu večer uvidí například snímky Zuřící býk, Lovec draků, Osudný den, Posedlost či Carmen: Divoká vášeň.

Z premiérových seriálů na diváky Novy Cinemy čeká mysteriózní Hranice nemožného II a populární americký sitcom Láska s.r.o.

Nova Cinema uvede na podzim také snímky z kultovních sérií James Bond i Batman a další filmy jako Svatba mého nejlepšího přítele, Letec, Lepší už to nebude, Magnolia.

Z české tvorby to bude třeba Tankový prapor, Černí baroni nebo Postřižiny s Magdou Vašáryovou v roli krásné manželky správce pivovaru (na snímku) a mnoho dalších.

rav, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Nova na podzim? ZAPA a fůra novinek

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci