Komu při sexu chybějí polibky a komu hlas?

12.7.2010 01:30   |   Sex a vztahy
Věčné téma sex. Stále je v něm co zkoumat. Třeba to, jestli by se měl odehrávat bez polibků, nebo proč se mnohé ženy oddávají milování nahlas…

dvojice

U polibků bylo statisticky zjištěno, že většina mužů si dokáže vcelku dobře představit sex bez polibků. Oproti tomu čtyři z pěti žen něco takového odmítá. Vyplynulo to z výsledků výzkumu, zveřejněných německou agenturou DPA.

Líbat či nelíbat?

Badatelé se ve Spojených státech amerických věnovali problematice erotických polibků velmi podrobně. Výzkum zahrnul přes pět set osob ve věku od 16 do 91 let. Sexuologové dospěli k závěru, že každé pohlaví sleduje při líbání překvapivě značně odlišnou strategii.

  • Ochota spát s partnerkou, která neumí pořádně líbat, je u mužů dvojnásobně vysší ve srovnání s počtem žen, které jsou připraveny milovat se s muži, aniž by přitom byly krásně líbány.
  • Na 10 procent žen a 11 procent mužů se při sexu nikdy nelíbá.
  • Asi 11 procent dotázaných vypovědělo, že v partnerském vztahu se líbají více než dřív; 42 procenta naopak s líbáním partnera či partnerky v manželství přestalo.
  • Až 63 procent příslušnic krásnějšího pohlaví by se vzdalo sexu, pokud by si musely vybrat mezi milováním a líbáním; naopak 63 procent mužů by si zvolilo sex bez polibků.
  • Téměř polovina žen, přesně 46 procent, tvrdí, že polibek jim může dát víc než pohlavní styk; ovšem pokud jde o muže, myslí si totéž jen 32 procent z nich.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Jak si neužít sex v partnerství
Problém – internetová porno závislost
Máte ve vztazích smůlu či štěstí?

Proč tak nahlas?

A jak je to se sexuálním vokálem? Na to dává možnou odpověď výsledek britského univerzitního výzkumu, na němž se podílely University of Central Lancashire z Prestonu a University of Leeds: Přes 90 procent žen užívá při milování různé "vokalizace" zejména proto, aby se muž při sexu cítil více vzrušený.

Výzkum rozdělil vášnivé zvuky na následující kategorie "sténání", "křik/výkřik", "instrukce" a "motivační slova", jako jsou například "ano" nebo "ještě". Vědci chtěli zjistit, proč jsou ženy při milování tak hlasité, a zda zvuky, které vydávají, nějak korespondují s jejich orgasmem.

Překvapivé výsledky

  • Až 92 procent žen "hraje", aby partnery povzbudily a potěšily.
  • Na 65 procent zkoumaných dobrovolnic přiznalo, že při intimním styku sténají buď aby uspíšily orgasmus svého protějšku, nebo z důvodů, které by mužům byly ještě méně příjemné, kdyby o nich věděli. "Ženy uvádějí, že tyto vokalizace užívají, aby urychlily ejakulaci partnera, protože se nudí, jsou unavené, necítí se komfortně nebo prostě někam spěchají," vysvětluje Dr. Gayle Brewer, členka výzkumného týmu prestonské University of Central Lancashire.
  • Dalších 79 procent příslušnic něžného pohlaví se doznalo, že alespoň v polovině případů vášnivé výkřiky vydávají, když vědí, že orgasmu nedosáhnou.
  • Studie dospěla také k závěru, že většina žen dosahuje orgasmu už při předehře, ale jejich vokalizace sílí. A to až desetinásobně během vyvrcholení muže.

ko

Přečtěte si také

Diskuse: Komu při sexu chybějí polibky a komu hlas?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci