Časté nakupování může přivodit impotenci

3.7.2010 00:00   |   Sex a vztahy
Muži, nakupování a sex prostě nejdou k sobě. Němečtí vědci zjistili, že zvláště placení má negativní vliv na mužskou potenci.

peníze, ruce

Výzkum odhalil, že některé doklady o zaplacení totiž obsahují chemickou látku Bisfenol A (BPA), která potlačuje tvorbu mužských hormonů.

Myjte si ruce!

Tato sloučenina je užívána ke zviditelnění inkoustu na papíru reagujícím na teplo. Mužům, kteří s tímto papírem zacházejí, se pak BPA může snadno dostat do těla, když se dotknou svých úst nebo si před jídlem neumyjí ruce.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Decka vína denně přidá pět let života
Menopauza zraňuje srdce
Máte ve vztazích smůlu či štěstí?

Profesor Frank Sommer (42), berlínský urolog, je podle listu The Telegraph přesvědčen, že i malé množství Bisfenolu A může mít dalekosáhlé následky.

Co Evropa?

„Tato látka může posunout rovnováhu sexuálních hormonů u mužů směrem k estrogenu. V delší časové perspektivě to pak způsobí snížení zájmu o sex a posílí vytváření břišního tuku, zpomalí tvorbu svalové hmoty a negativně ovlivní schopnost erekce," vysvětluje profesor Frank Sommer.

BPA již byla zakázána v Kanadě a třech státech USA. V Evropě se ale i nadále užívá jak při výrobě termosensitivního papíru, tak ke zpevnění plechovek a kartonů obsahujících jídlo a pití.

ko

Přečtěte si také

Diskuse: Časté nakupování může přivodit impotenci

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci