Miláček Knut se chová jako šílenec

18.6.2010 00:00   |   Zvířata
Je jako blázen – smutně říkají návštěvníci berlínské zoologické zahrady o svém miláčkovi Knutovi (3,5). Největší zvířecí hvězda města nad Sprévou začala mít viditelné problémy.

Knut

Lední medvěd, který byl po narození matkou odvrhnut a odchoval jej jeho ošetřovatel, se stal nejen německou, ale i mezinárodní celebritou. Bohužel, postupně se ukazuje, že trpí závažnými poruchami chování.

Organizace na ochranu zvířat PETA ve své studii nyní napsala, že Knut má psychické problémy. Podobně je na tom i jeho družka Gianna a PETA žádá, aby autority zakročily.

Mohl by si ublížit

Expert PETA Frank Albrecht, specialista na lední medvědy, především zdůrazňuje, že Knut trpí těžkými záchvaty paniky. Bezcílně často pobíhá výběhem a vypadá jakoby zabloudil.

Pes u veterinářeCo vás může zajímat

Mývalí kočkopes, který aportuje
Psy ohrožují zákeřné osiny
Chřipku může mít i váš mazlíček

Podle některých odborníků je navíc jen otázkou času, kdy si zvíře ublíží. Nicméně, Frank Albrecht nepotvrdil, že by medvěd měl tendenci k sebepoškozování.

Netrpí sám

Experti PETA studovali chování polárních medvědů v berlínské zoologické zahradě celkem dva roky. Zjistili, že všichni zdejší lední medvědi mají víceméně agresivní chování a mimo jiné je trápí i značné problémy s rozmnožováním. Zdá se však, že Knut je postižen nejvíce ze všech.

Tento tříapůlletý místní odchovanec se narodil 5.prosince 2006. Matka ho po porodu odmítla a tak ho krmil ošetřovatel kojeneckou lahví, když předtím Knut strávil půldruhého měsíce v inkubátoru. Nyní již váží přes sto kilo a v posledních měsících sdílí společný výběh se svou italskou sestřenicí Giannou. 

bri, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Miláček Knut se chová jako šílenec

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci