Na spaní si pořiďte rolls-royce

4.5.2010 00:00   |   Bydlení
Symbolem luxusu, ale také perfektně odvedené práce, maximálního pohodlí a spolehlivosti je pro automobilisty nepochybně rolls-royce. I postele mají podobnou třídu.

postel

Postel je, bohužel, pro mnoho lidí stále jen kusem nábytku skrytým za zavřenými dveřmi ložnice, kam se stejně hosté nevodí. Víc se nad ní nezamýšlejí a jejímu výběru se příliš nevěnují.

Přitom postel patří mezi nejdůležitější vybavení bytu. Vždyť jí svěřujeme své tělo v průměru na třetinu dne, během níž by mělo dostatečně relaxovat, abychom vstávali odpočatí, plni energie, a nikoliv celí rozlámaní.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Vědci: Nespavost patrně zkracuje život!
Mikrospánek? Zničí dovolenou i život!
Ze spáče se stává nebezpečné monstrum!

Jaké má být správné lůžko?

Ať už spíte v jakékoliv poloze, pro všechny platí jedno. K dobrému a zdravému spánku patří dobrá postel s kvalitním roštem a matrací, která tělo při spánku „hýčká“. Rozkládací pohovky nebo vyležené důlky ve starých matracích rozhodně ke kvalitnímu spánku nepřispějí.

  • PŘÍLIŠ MĚKKÉ lůžko způsobuje tzv. efekt houpací sítě. Na dovnitř zakřivené straně páteře vzniká komprese měkkých tkání a kloubů. Na vnější straně zase vzniká stálý tah na svaly a vazy, který vede k bolesti svalů a následnému přerušování spánku.
  • PŘÍLIŠ TVRDÉ lůžko podepírá páteř nesprávně. V poloze na boku jsou pod tlakem především ramena i pánev – a páteř se zakřivuje nesprávným směrem. Z toho plyne tlak na ploténky, které se tak nemohou úplně zregenerovat. Dalším důsledkem je nedostatečné prokrvení tkáně v oblasti kontaktních ploch a tím její nedostatečné uvolnění, ale i bolest, která nás budí a narušuje spánek.

POSTEL

Vybírejte raději vyšší třídu

Pokud si vybíráte novou postel, počítejte raději s vyšší třídou. Vyplatí se to.

Vybírejte na trhu značek, co vám nabídnou veškerá kritéria pro zdravé spaní. Patří k nim například systém Lattoflex, který je současnou špičkou na vrcholu výzkumu a udává směr všem evropským výrobcům ve svém oboru. Získal nejen atest německých lékařů AGR, ale i několik mezinárodních ocenění.

Jedná se o multitorzní pružný systém, který v sobě zahrnuje sérii ergonomických (i polohovacích) roštů s křidélkovými pery na lamelách (naprosto nesrovnatelné s tradičními lamelovými rošty) a zónové anatomické matrace z polyuretanové pěny, vyráběné za studena. Obojí tvoří nedílný celek a dokáže dokonale vyjít vstříc lidskému tělu, přizpůsobit se přirozenému zakřivení páteře, poskytnout skutečně komfortní spánek a dokonalou relaxaci.

postel

Ideální postel musí prostě sedět

Také postel nám musí „sedět“. U matrací je rozhodující nejen váha, ale také výška postavy. Teprve podle naměřené výšky se totiž sestavují jednotlivé zóny matrace. Důvod? Mají rozlišnou tvrdost a je nutné, aby se ty správné zóny skutečně dostaly pod konkrétní tělesné partie a zajistily jim ideální oporu.

Zejména ženy ocení, že se potah matrace rozepnutím zipu jednoduše rozloží do dvou částí. Tudíž se snadno pere – klidně postupně, jedna půlka za druhou.

matrace

Postelový systém Lattoflex skýtá nejen pohodlí, ale také pomáhá. Díky použitým materiálům je vhodný pro alergiky. Díky polohování roštu a matrace jej ocení lidi po úrazech či pro dlouhodobě nemocní. Do třetice – a především – díky svým ergonomickým kvalitám pomáhá zmírňovat a předcházet bolestem zad, kterými dnes v Česku trpí každý druhý člověk.

Ostatně ­– právě bolest zad manželky jednoho švýcarského truhláře před padesáti lety začala psát historii značky Lattoflex, o níž se také mluví jako o rolls-royce ve svém oboru.

boh, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Na spaní si pořiďte rolls-royce

rozkládací

17.9.2015   |   14:20   |   od: mirka
špatné není ani rozkládací lůžko, ušetří místo a může být stejně komfortní jako klasické.
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 17. 9. 2015 14:20
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci