Cestování ve spánku? Můžeme prý létat

9.2.2010 00:00   |   Ezoterika
Mnoho mystiků věří, že kromě svého fyzického těla máme i tělo astrální. A díky němu můžeme prý ve spánku skutečně létat a získat mimotělesný prožitek.

astrální cestování

„Jedinou oblastí, kde se mohou uskutečnit dávné lidské sny o létání bez pomoci technických prostředků, jsou astrální cesty,“ uvedl před jedenácti lety časopis Klubu psychotroniky a UFO, určený pro badatele v psychotronice.

Není málo těch, kteří jsou přesvědčeni, že se tady nejedná o pohádku a že ve spánku opravdu můžeme své tělo opustit.

Astrální tělo

„Astrální cestování není žádnou novinkou. Používali jej už starověcí šamani a věštkyně, aby zjistili odpovědi na své otázky,“ potvrzuje tuto skutečnost na svých stránkách Ladislav Maxa, který se zabývá parapsychologií.

Jaké máte štěstí v lásce?

Přečtěte si své zkušenosti
i budoucí osud z dlaně

Zajímavé je, že prý můžeme "létat" nejen v přítomnosti, ale můžeme si "zaletět" i do minulosti a budoucnosti. A právě k tomu nám slouží takzvané astrální tělo.

„Astrální tělo je kopie naší fyzické schránky, je však z mnohem jemnější hmoty a je jakoby ´průsvitné´. Má několikrát menší hustotu než tělo fyzické. Další rozdíl je v tom, že astrální tělo necítíte – připadáte si nehmotní, necítíte bolest, nemáte hlad, žízeň a podobně,“ uvádí dále Ladislav Maxa.

„V některých kulturách se astrální tělo nazývá mentální nebo také spánkové,“ doplňují tyto zajímavé informace Marian Jelínek a Jiří Kuchař ve své knize Poznej sám sebe – tajemství těla, duše a mysli.

ČAKRATajemství kamenů:

JAK PŮSOBÍ NA ČAKRY

Stříbrná šňůra

„Podle tibetských představ je lidské já s astrálním tělem spojeno při spánku takzvanou stříbrnou šňůrou, která zajišťuje správné znovuvtělení po procitnutí,“ vysvětlují Marian Jelínek spolu s Jiřím Kuchařem.

A Ladislav Maxa dodává, že toto stříbrné vlákno je zde proto, že je teoreticky nemožné, aby naše fyzické tělo žilo bez těla astrálního:

„To znamená, že část naší mysli pořád zůstává ve fyzickém těle a je schopna kdykoliv stáhnout naše astrální tělo zpět a hned jednat,“ říká.

Stříbrnou šňůru zasvěcenci popisují jako světelné vlákénko spojující astrální a fyzické tělo. Obvykle propojuje čelo fyzického těla s pupkem těla astrálního.

„Stříbrná šňůra dokáže více než spoutat dvě těla,“ tvrdí ve svém blogu autorka Mileycyrus-love. „Je to skutečná pupeční šňůra přenášející informace a energii mezi fyzickým a subtilním tělem.“

Stříbrnou šňůru vidí takto: „Někdy vychází z pupku, jindy z čela. Oblast, odkud šňůra vychází, může záviset na aktivitě čaker. Nejsilnější a nejaktivnější čakra může řídit tok energie do subtilního těla.“

Tělo opouštíme skrze hlavu

Astrální cestování je popisováno v různých dobách i kulturách, u lidí mladých i starých, vzdělaných i nevzdělaných, u lidí kteří v astrální cestování věří, ale i u těch kteří o něm nic nevědí.

věštící kouleMůže vás zajímat:

Numerologové: Co nás letos čeká?
Přepólování Země. Bude konec světa?
Opravdu zbývá lidstvu pár let života?

Detailní analýzu zpráv o astrálním cestování vypracoval v 60. letech minulého století britský vědec dr. Robert Crookall, který popsal celkem 750 případů. Z této studie pak vyvodil závěr, že pro každou ze zkoumaných osob platí šest základních charakteristik:

  1. Subjekt cítí, že opouští tělo skrze temeno hlavy.
  2. Když se astrální tělo odděluje od těla fyzického, ztrácí subjekt na okamžik vědomí.
  3. Než se astrální tělo vzdálí, vznáší se chvíli nad fyzickým tělem.
  4. Stejný jev se opakuje před návratem do fyzického těla.
  5. Při návratu astrálního těla subjekt znovu ztrácí vědomí.
  6. Vrací-li se astrální tělo příliš rychle, fyzické tělo sebou škube.

Astrální cesta ve dvou

Ať již astrálnímu cestování věříme či nikoliv, můžeme prý výlety mimo tělo podniknout i nevědomě, bez předchozí složité a dlouhodobé přípravy. O zážitky zřejmě nebude nouze. Při takovém astrálním výletu údajně totiž můžeme:

  • navštívit jakékoliv místo
  • přenést se do minulosti nebo budoucnosti
  • zbavit se strachu ze smrti
  • dohlížet na milované osoby a přátele
  • uskutečnit astrální cestu ve dvou
  • navštívit zesnulé a pokračovat ve vztahu s nimi

Stačí prý věřit, chtít a mít zájem se učit.

dp

Přečtěte si také


Diskuse: Cestování ve spánku? Můžeme prý létat

Astrální cesta ve dvou

2.1.2013   |   12:51   |   od: Karin
Mohu se zeptat, jak se dá cestovat ve dvou? Zkoušel jste to někdo?
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 2. 1. 2013 12:51
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci