Duety: Jana Boušková a Tomáš Trapl vypadli

13.12.2009 00:00   |   TV a FILM
Zábavnější dvojice asi v Duetech nebyla – na kousky Tomáše Trapla jak v medailoncích, tak na pódiu, jsem se vždy těšila. Bohužel, už je dotěšeno, pro dvojici Jana Boušková a Tomáš Trapl byla sobota večerem posledním.

Duety, Boušková, Trapl

Ono to vlastně není až tak přesné, protože příští týden nás čeká finále Duetů a na pódiu se opět sejdou všichni dosud vyřazení a nejspíše nás bude čekat i nějaký zpěv. Ale nepředbíhejme. Než se mohla předávat bronzová medaile, museli jsme si my i porota vyslechnout od každého soutěžního páru dvě skladby. Jednu countryovou a druhou z výběru největších hitů profesionálního zpěváka z každého páru.

Čtěte o Duetech

Duety – StarDance bez tance
Zelenková: Vypadli jsme, ale slušelo nám to
Miss Jandová s bramborovou korunkou

Vyřazeni, ale neprohráli

Zatímco Petra Janů a Petr Kolář měli výběr jednoduchý a sáhli po tom nejprofláklejším z celé své kariéry, Tomáš Trapl se trochu zapotil. Ačkoli zpíval a zpívá v mnoha muzikálech a účastní se spousty hudebních projektů, žádný typický hit nemá. A tak si nakonec z jednoho vánočního cédéčka vybral koledu v opravdu vypečené verzi.

Podle mě Jana s Tomášem v sobotu podali nejlepší výkon za celou dobu soutěže a vybrali si opravdu náročné skladby. Od diváků i poroty sice dostali nejméně bodů, ale odcházet ze hry mohou s velkou hrdostí a mohou být pyšni na to, co dokázali.

Vojtěch Bernatský a Petra Janů: Veď mě dál cesto má

Vojta už během soutěže několikrát prokázal, že má slušný imitátorský talent. V mluvené řeči často napodoboval Karla Gotta, ve zpěvu zase lehce připomínal Duety, Bernatský, JanůKarla Zicha. A to až do sobotního večera, kdy naopak Karla Zicha připomínal těžce. Kdyby někdy bylo nutné nazpívat nějakou skladbu Zichovým hlasem, Vojtěch bude jasnou volbou. A mimo to zpíval velmi slušně, dobře intonoval, opět předvedl, že v této soutěži je králem výšek a že se do finálové dvojky dostal právem. Body ale musím strhnou za absenci toho notoricky známého dvojhlasu v refrénu. Bez něj ten zážitek nebyl úplný.

Průměr z hodnocení poroty: 8,25/1 – Moje hodnocení: 8/10

Jana Boušková a Tomáš Trapl: Hvězda na vrbě

Toto je hodně složitá píseň, což potvrdí každý, kdo se jí někdy pokoušel správně zahrát na kytaru a zpívat s někým dvojhlasně. Jana s Tomášem ji dali tak, jak má být. Samozřejmě, ten náročný druhý hlas obstaral především Tomáš, ale Jana mu po celou dobu neuhnula s hlasem a to je pro dobré a příjemné vyznění dvojhlasu velmi důležité. Dobře vyzněla i Janina sóla. Jen škoda, že byla nastydlá a kvůli plicní nedostatečnosti nedokázala čistě udržet dlouhé tóny na koncí slok a refrénu.

Průměr z hodnocení poroty: 7,25/10 – Moje hodnocení: 7/10

Simona Postlerová a Petr Kolář: Báječná ženská

Hit Michala Tučného zná snad každý a proto Simona s Petrem na aranžmá Duety, Postlerová, Kolářprakticky nic nezměnili. Zpočátku byla v Simonině hlasu slyšet lehká nervozita, která se ale brzy vytratila a od té chvíle už se hlasy dobře pojily a neznělo to jako karaoke. Dočkali jsme se i lehké countryové taneční choreografie a samozřejmě i stylového oblečení. Což mě vede k poznámce, že oblečení soutěžících v Duetech je stylově mnohem vydařenější a vkusnější, než to, které můžeme vidět na adeptech na SuperStar.

Průměr z hodnocení poroty: 8,5/10 – Moje hodnocení: 8/10

Vojtěch Bernatský a Petra Janů: Jedeme dál

Nejsem si teď jistá, jestli píseň zněla v původní tónině nebo jestli se kvůli Vojtovi posouvala výš, ale v těch nejvyšších tónech měla překvapivě značné problémy Petra Janů, která byla v refrénu pod tónem a nedokázala to čistě dotáhnout. Sloky byly v pohodě, Vojtovi jen ujížděla intonace nad tón v opakovaném slovu ”mít”. Znovu ale musím této dvojici vytknout scházející dvojhlas v refrénu. Myslím, že pěvecky by to zvládli v pohodě. Unisonem si značně, ale opravdu značně ulehčili práci a proto budu přísnější než porota.

Průměr z hodnocení poroty: 9/10 – Moje hodnocení: 7,5/10

Jana Boušková a Tomáš Trapl: Vondráši, Matóši

Že je Tomáš Trapl neskutečný pošuk, to už si všiml každý divák. A tak není divu že jeho výběr ze vlastních pecek přinesl notně švihle zaranžovanou koledu Duety, Boušková, TraplVondráši, Matóši. Od koledy by člověk jazzrockový nářez věru nečekal. Tohle mělo znít od října v obchodních centrech místo těch klasických cinkavých unylostí! Jana šla do zpěvu – navzdory svému nachlazení – s maximálním nasazením a zvládala i pasáže, které jsou velmi složité na frázování. Člověka možná může trochu splést fakt, že jde o humornou záležitost, ale tahle skladba byla pro amatérského zpěváka jednou z nejtěžších za celou dobu trvání Duetů. Za to nebudu brát ohled na Janinu nemoc a nadělím víc bodů, než kolik dala porota.

Průměr z hodnocení poroty: 8/10 – Mé hodnocení: 9,5/10

Simona Postlerová a Petr Kolář: Ještě, že tě lásko mám

Na Simoně bylo vidět, že největší hit Petra Koláře si opravdu užila, tentokrát i bez své obvyklé počáteční nervozity. Přestože tato skladba původně není duet, tak se tato aranž ukázala jako fungující a Simonin sólový part do ducha skladby bez problémů zapadnul. V refrénu byl dvojhlas tak jak měl být, píseň neztratila nic ze své naléhavosti a i když už posluchačům může připadat tisíckrát omletá, znovu se ukázalo, že Karel Svoboda byl geniální skladatel a uměl psát opravdové hity.

Průměr z hodnocení poroty: 9/10 – Moje hodnocení: 9/10

Lída Švédová

Přečtěte si také


Diskuse: Duety: Jana Boušková a Tomáš Trapl vypadli

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci