Také vám nehraje MTV česky?

3.12.2009 00:00   |   TV a FILM
Od neděle vysílá i pro Čechy a Slováky hudební televize MTV „regionální“ mutaci svého programu. Ovšem největší provozovatel kabelkové televize – UPC spolu s Digi TV program nenabízejí. Proč?

MTV

Nova i UPC se jaksi nemohou dohodnout a jak už to bývá, divák (když ovšem nový produkt chce) aby zaplakal. Česká MTV měla nahradit MTV Europe. Leckde nenahradil. A nikdo z těch, kteří jej mají „doručit“ do tisíců televizí se necítí vinen.

Napsali jsme

MTV začne od neděle v češtině

Kdo za to může?

„Za TV Nova byly splněny všechny nezbytné podmínky pro řádné vysílání signálu české verze MTV od ohlášeného termínu 29. listopadu 2009," uvedla mluvčí Novy Michaela Fričová.

Podle ní operátoři satelitního a kabelového vysílání akceptovali, že evropskou mutaci MTV nahrazuje na území Česka a Slovenska její lokální mutace provozovaná TV Nova a že budou ve svých sítích po termínu spuštění distribuovat lokální MTV za podmínek, které měli ve smlouvě s MTV Network International.

Není smlouva, není signál

„Problémy s naladěním českého MTV jsou tedy záležitostí jednotlivých operátorů. Někteří již přislíbili prodlení napravit do konce tohoto týdne," uvedla Michaela Fričová.

František Malina z UPC však řekl, že UPC má uzavřenou dohodu s majitelem televizních kanálů se značkou MTV a i nadále se bude touto dohodou řídit. Smlouva se týká provozovatele MTV Europe. „V současné době probíhají jednání o nahrazení tohoto programu českou verzí MTV, ale o jeho průběhu zatím nemohu nijak informovat," řekl.

jik, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Také vám nehraje MTV česky?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci