MTV začne od neděle v češtině

24.11.2009 14:30   |   TV a FILM
Již za pár dní zahájí nejznámější světová hudební televize plně lokalizované vysílání v České republice a na Slovensku. V nabídce operátorů nahradí česká verze MTV kanál MTV Europe.

MTV začne od neděle v češtině

Diváci se mohou od neděle 29. listopadu těšit na známé lifestylové pořady, reality show, obrázky ze života celebrit, hitparády a hudební videoklipy. Cílovou skupinou MTV jsou diváci věku 15 až 24 let a rozšířenou tvoří lidé do 34 let. Hlavní vysílací čas, v němž se budou uvádět pouze premiéry, je od 21. hodiny do 23. hodiny.

Hudební televizní stanice MTV, za jejích českou verzí stojí TV Nova, chce zaujmout přehlídkou toho nejlepšího ze současné zahraniční i domácí scény. Čeští hudebníci doufají, že prostor dostanou tuzemští umělci.

„Protože jsme česká verze kanálu, určitě bude česká hudba vidět a především slyšet," řekla ředitelka stanice Alex Ruzek.

SuperStar:

S Karlem Gottem to vyšlo!

Na Leoše se netěšte

Všechny pořady budou zatím převzaté. České kapely se tak ve vysílání objeví hlavně prostřednictvím videoklipů a stanice chce také živě přenášet koncerty. S vlastní tvorbou plánuje vstoupit na obrazovky až na jaře příštího roku. V týmu, který bude pořady uvádět, se objeví zejména nové tváře.

„Tváří MTV nebude Leoš Mareš," vyvrátila ředitelka stanice Alex Ruzek různé spekulace médií.

Vysílání zahájí tři skladby, a to Empire State of Mind od rapera Jay-Z a Alicia Keys s klipem natočeným v New Yorku, následovat bude Aneta Langerová a její klip V bezvětří a třetím bude Numb od americké rockové kapely Linkin Park, jenž se odehrává v Praze.

Aneta Langerová za sudičku

„Chci vyjádřit radost, že je tu další hudební kanál. Jsem ráda, že jsou lidi, kteří si myslí, že hudba do života patří. Věřím, že prostor dostane řada českých kapel," řekla Aneta Langerová. „Osobně se nejvíce těším na přenosy koncertů zahraničních skupin," dodala.

Prvním pořadem, který česká MTV uvede, bude průkopník nového žánru – režírované reality show – s názvem The City. Pořad sleduje hlavní představitelku, která se stěhuje z L. A. do New Yorku, kde dostala příležitost pracovat v týmu pro světoznámou designérku. Následuje pohled do světa modelingu s titulem Život na molu, adrenalinem nabitý Nitro Circus, komediální Fur TV s maňásky, žijícími ve světě lidí, nebo záznam z koncertu kultovní kapely The Prodigy.

Čeští fanoušci nebudou ochuzeni ani o živé vystoupení této jedinečné britské formace, která vystoupí v Praze 27. listopadu. Koncert bude jednou z několika akcí, kterými vysílání české MTV odstartuje.

MTV začala vysílat v roce 1981. V 80. letech ji v Československu přijímali jen majitelé satelitních antén, většímu okruhu diváků začala být přístupná až s nástupem kabelové televize v polovině 90. let.

jik, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: MTV začne od neděle v češtině

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci