Nevěru prozradí nejčastěji esemeska

15.9.2009 00:00   |   Sex a vztahy
Žádné tajné sledování partnera, žádná anonymní oznámení, ani kontrolování kapes. Nevěru partnera prozradí nejčastěji jeho mobilní telefon! Podle průzkumů až čtvrtina případů nevěry je odhalena díky esemeskám.

Nevěru prozradí nejčastěji esemeska

Mobilní telefony usnadňují nejen běžnou komunikaci, ale také komunikaci veskrze privátní – například mezi milenci. Napsáním esemesky lze sdělit poměrně mnoho, třeba zavzpomínat na vášnivé milování. A právě v tom je háček. Milenci si často takové esemesky v mobilních telefonech archivují, anebo je prostě zapomenou vymazat. Přitom jde doslova o časované bomby.

Důkaz jen těžko zpochybnitelný

V počátcích vztahu si milenci většinou dávají na své mobilní telefony pozor a úzkostlivě je schovávají před svými oficiálními partnery. Není výjimkou, že si mobil nosí i na toaletu či do koupelny.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Láká vás zkontrolovat partnerův mobil?
Kam až je žárlivost normální?
Přátelé se rozvedli, jak to poznamená nás?

Postupem času se však ostražitost vytrácí, milenci si na svůj vztah začínají zvykat a to je právě příležitost pro odhalení nevěry. Zapomenutý mobilní telefon na stole je pro oficiálního partnera (najmě s podezřením, nebo žárlivého) snadnou kořistí. Z esemesky pak spolehlivě zjistí vše, třeba i včetně milostných detailů posledních sexuálních hrátek.

Mezi partnery takový důkaz ve formě odeslaných či přijatých esemesek v podstatě není možné zpochybnit. Těžko se podvádějící partner může v tomto případě vymluvit na to, že psal kolegovi z práce nebo se v práci zdržel až do nočních hodin. Esemesky přesně popíší, co milenci namísto dlouhé práce skutečně dělali.

Zrádný omyl

Další možnou formou prozrazení je omyl v adresátovi. Prostě zamilovanou esemesku například odešlete nechtěně své manželce či manželovi a problém je na světě.

Z VAŠICH PŘÍBĚHŮ

Řekněte, jak vyhrát nad milenkou?
Těhotná a sama
Stává se ze mě pomalu žárlivka

Napište i vy svůj Příběh!

I zde je těžké tento důkaz nevěry zpochybnit. Právě průkaznost esemesky jako důkazu je základním důvodem, proč za odhalení nevěry mohou právě mobilní telefony. Jiné důkazy lze často velmi dobře při troše rychlé reakce a fantazie zpochybnit poměrně dobře. Za informací sousedky, že vás viděla několikrát v objetí s někým cizím může přece stát závist nebo pomluvy. U odeslané či přijaté esemesky s choulostivým obsahem podobné berličky neplatí.

Uspěje esemeska u soudu?

Jestli myslíte, že by esemesku soud nepřijal jako důkaz, tak vás musíme vyvést z omylu. Ona naopak esemeska často důkazním materiálem u soudu je. Musí být ale průkazné, že odesílatel o celé věci ví, že se jedná s jistotou o majitele mobilního telefonu nebo o člověka, proti kterému směřuje žaloba či spor. A předmětná esemeska musí rovněž obsahovat určité důležité skutečnosti pro celý případ.

Podle praxe většinou musí být esemeska podložená nějakými dalšími důkazy. Takže se v případě esemesky jedná o podpurný důkaz.

Když nevěra, tak bez důkazů

Podvádějícím tak je možné poradit, aby právě vypovídací schopnost svého mobilního telefonu nepodceňovali. Je tedy vhodné, každou mileneckou esemesku ihned vymazat a stejně postupovat u automaticky ukládaných odesílaných zpráv.

Podváděným lze doporučit, aby si rozmysleli, zda chtějí o partnerově nevěře skutečně vědět a zda jsou schopni se získanými informacemi správně naložit.

miz

Přečtěte si také

Diskuse: Nevěru prozradí nejčastěji esemeska

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci