Mám cestovní pas a jedu do ciziny

2.9.2009 00:00   |   Zvířata - PEJSKŮV BLOG – Ze života štěněte
Mám nejen nový střih, ale i nový cestovní pas! Jsem pes cestovatel a odjíždím do ciziny. Můžu totiž do všech zemí světa. Moc se těším, s páníčky jedeme na Slovensko.

Mám cestovní pas a jedu do ciziny

Konečně jsem využil svůj první pas. Sice v něm nemám fotografii, protože páníčkové čekají, až budu dospělejší. Nebo ještě krásnější? No, v každém případě pas platí do všech zemí světa. A protože mám i kompletní očkování, tak jsme mohli vyrazit do ciziny. Napoprvé to bylo na Slovensko.

Nebyl jsem pes, ale dítě

Před hranicemi jsem měl trochu obavy, abych nemusel osobně vystoupit a předvést se. To totiž před cizími činím velmi nerad. Ale nakonec si mě nikdo nevšimnul. Vlastně ani neměl kdo, hranice jsme profičeli a nikdo nám ani nezamával. Zpátky to bylo úplně stejné.


A víte, co je legrace? Že jsem byl na Slovensku v hotelu zapsán jako dítě. Dostal jsem dokonce přistýlku! Ale panička mi nakonec nedovolila se jí ani dotknout. Ochotně však za mě jako za dítě zaplatila.

Nevíte, jak to vypadá v jiných státech světa? A proč mám mít pas, dokonce se všemi potřebnými razítky, když ho nikdo nechce?

Špičák zdolala kostička

Jo, a když už jsme u té krásy na fotografii, tak si představte, že už nemám ani jeden mléčný zub. Všechny mi vypadly a nemusel jsem ani k psímu zubařovi. I ten protivný špičák, který ne a ne vypadnout. Nakonec se ale vzdal, pomalu se začal zmenšovat a pak vypadl sám.

PEJSKŮV BLOG
další díly:

Jsem Skot a trpím
Byl jsem ztracený!
Jsem vegetarián!
Ňamka z nočníku

Vlastně on tak úplně nevypadl. Jak mi ho panička pravidelně kontrolovala, zůstal jí v ruce. Má ho schovaný.

A pst! Myslím si, že jeho život podstatně zkrátila kostička ze selátka, kterou jsem na Slovensku dostal od velice milé paní. Byla to dobrota, zalezl jsem si s ní pod stůl a poctivě kousal. A když to panička zmerčila, běžel jsem do vzdáleného kouta zahrady, aby na tu dobrotu nemohla.

Je to zbytečnost?

Ale neměl jsem šanci, stejně mi ji vzala. Nestačil jsem ji ani dokonale ožižlat. Jenže už druhý den se zoubek pěkně viklal a za dva dny vypadl. A pak že kostičky jsou zbytečnost, která pejskům jen zatěžuje žaludek (alespoň tak to tvrdí veterinář)!

Co vy na to, kamarádi, také máte rádi kostičky?
Pište mi do Pejskovy pošty!

mw

Přečtěte si také



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci