Už vím, co je les. Ale houby nesbírám

28.7.2009 00:00   |   Zvířata - PEJSKŮV BLOG – Ze života štěněte
Asi jste už byli v lese a víte, jak vypadá. Já měl premiéru teď. Moji páníčci jsou posedlí houbami, jeli jsme tedy do Krkonoš. Houby jsem nesbíral, byly nechutné. Zato les se mi líbil.

Už vím, co je les. Ale houby nesbírám

Co to píchá do paciček?

Doposud jsem o tom tajemném místě, zvaném les, jenom slyšel. Až teď přišla moje chvíle. Mí lidé vyrazili do Krkonoš na houby.

Po cestičce jsem sice musel na vodítku, ale v lese mi dali volno. Byl jsem tak nadšený, začal jsem musel radostí běhat a skákat...


Ale brzy jsem zjistil, že les není louka a je tam až příliš mnoho různých nebezpečných předmětů! Tak třeba větvičky, borůvčí nebo stromy. A taky mě hrozně něco píchalo do paciček, nevíte co?

Raději jsem se brzy zklidnil a poslušně se držel svých lidí. Co kdybych se náhodou ztratil? V noci bych se tu asi moc bál.

Houby jsou na houby

Moji páníčci chtěli nasbírat co nejvíc hub. Ale ty já nesbíral. Proč by mě měly zajímat, když jsou nechutné a vůbec se nedají jíst...Zato se mi ale moc líbily ty prolézačky po kořenech stromů. Šup přes kořen a zase zpátky...To doma nemáme.

PEJSKŮV BLOG
další díly:

Jsem Skot a trpím
Byl jsem ztracený!
Jsem vegetarián!
Ňamka z nočníku

Ale řeknu vám, po hodině už mě tak rozbolely nožičky, že jsem byl docela rád, že vychvalovaný houbový výlet končí. V autě jsem pak usnul jako mimino. Ale prý jsem ze spaní vrčel a kmital pacičkami. O těch kopcích plných tajemných předmětů se mi fakt zdálo.

Chodíte taky s páníčky do lesa? Kromě ptáků jsem tam nikoho nepotkal. A vy? Napište mi do mojí pošty!

mw

Přečtěte si také

 



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci