Nebojte se udělat pořádný průvan ve svém šatníku

18.7.2023 00:00   |   Styl
Čeká vás větší svoboda, ulehčíte své peněžence a usnadníte si i cestování. Uspořádání šatníku je důležitou součástí každodenního života.

Pruvan v satniku

Dobře zorganizovaný šatník nám umožňuje snadněji zvolit oblečení na různé příležitosti, šetří čas i peníze.

Jak začít

Prvním krokem k uspořádání šatníku je důkladné třídění oblečení. Ujistěte se, že nebudete rušeni a budete mít dostatek času pro kompletní práci.

Vyprázdněte svůj šatník, pro rozprostření oblečení využijte třeba postel a rozdělte oblečení do několika kategorií: stále používané kousky, zanedbané a ty, které potřebují opravu, sezónní oblečení a kousky, které už nepotřebujete.

Při rozhodování, co si ponechat a co vyřadit, se zamyslete nad tím, jak často dané oblečení nosíte a jestli ještě vyhovuje vašemu stylu.

Vyřaďte oblečení, které jste nepoužili déle než rok, a dávejte přednost kvalitním kouskům před těmi, které jsou poškozené nebo zastaralé.

Nerozdělujte šatník podle barev. Je to sice hezké, ale při výběru outfitu nepraktické.

Potřebujete u sebe mít kategorie (bundy, saka, kalhoty) a ne barvy. Ramínka musí vždy mířit stejným směrem - díky tomu se oblečení lépe vyndává a ukládá zpátky a tolik se v šatníku nepomačká.

Jakmile máte vybráno, které kusy oblečení si ponecháte, začněte je organizovat ve svém šatníku. Můžete je uspořádat podle typu nebo sezóny, v závislosti na vlastních preferencích.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

V péči o pleť chce každý věk něco
Slunce a vrásky. Nepodceňujte péči o pleť!
Nepřidělávejte si zbytečně vrásky v obličeji

Vsaďte na kvalitu

Při třídění šatníku je důležité rozeznat, co je skutečně kvalitní a co ne. Kvalitní oblečení je vyrobené z odolných materiálů s pečlivým zpracováním.

Kvalitní kousky by vám měly skvěle padnout a také odolávají opakovanému nošení a praní. Investování do vyšší kvality oblečení vám pomůže vytvořit trvanlivý šatník, který bude vypadat dobře i po několika letech.

Dívejte se proto po materiálech jako je bavlna, vlna, kašmír či kvalitní kůže. Nezapomeňte také zvolit několik univerzálních kousků.

Psychické benefity uklizeného šatníku

Protřídění šatníku vám může pomoci i k protřídění vlastní hlavy. Eliminuje stresový výběr, protože možností, ze kterých volíte, je totiž tak málo, že není čas na nerozhodnost.

Správně uspořádaný šatník přináší mnoho výhod, ať už jde o rychlejší výběr oblečení, dlouhodobou udržitelnost či zvýšení sebevědomí.

Třídění a organizace šatníku je proces, který vyžaduje čas a úsilí, ale vyplatí se.

Investování do kvalitního oblečení a vybírání univerzálních kousků vám pomáhá nosit kousky, které využijete dlouhá léta.

Buďte kritičtí při vyřazování nepotřebného oblečení a vytvořte si šatník, který odráží váš styl, je praktický a hlavně dlouhotrvající.

zt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Nebojte se udělat pořádný průvan ve svém šatníku

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci