Bez zubů a bez chuti

22.7.2009 01:00   |   Zvířata - PEJSKŮV BLOG – Ze života štěněte
Ztratil jsem svoji mocnou zbraň. Čím teď budu okusovat pelíšek? Zkusil jsem si tedy naordinovat sladkou meruňkovou oranžovou stravu. A byla to katastrofa!

Bez zubů a bez chuti

Teď jsem bezzubka

Přišel jsem o první mléčné zuby. Najednou rodina zjistila, že mi chybí spodní jedničky. Mně moc nechyběly, ale panička ihned volala veterináři, jestli je to normální. A dozvěděla se, že už ve třech měsících se začínají měnit mléčné zuby na dospělácké. Čím dříve, tím lépe, prý mi alespoň nenarostou křivé.
A hned druhý den jsem přišel o další dva – spodní dvojky. Psí krmení koušu na stoličkách, ty mi ještě slouží. Jedno je však záhada – ani jsem si nevšiml, kam se moje zuby poděly. Možná jsem je ztratil, nebo že bych je snědl?

V každém případě mi jde teď kousání hůř, nemohu totiž pokračovat v devastaci svého proutěného pelíšku. A tak slibně jsem začal. Co myslíte, kamarádi, kdy mi chybějící zuby dorostou? Nebo musím nejdříve ztratit všechny?

Meruňkové trápení

To jsem se zas nechal napálit. Rodina byla na zahradě a moc chválili meruňky. Že jsou sladké a chutné. Tak jsem je zkusil také. No, ne že by byly lepší než maso, ale snědl jsem dvě. Najednou mi začalo být těžko, taková kyselost v tlamičce, nepomohlo ani zvrátit ty nechutné sliny.

PEJSKŮV BLOG
další díly:

Jsem Skot a trpím
Byl jsem ztracený!
Jsem vegetarián!
Ňamka z nočníku

Přestalo mě to na zahradě bavit, jen jsem polehával – vždyť to vidíte i na mojí titulní fotce. A doma jsem se plné misce s granulemi vyhnul obloukem. Už jen při pohledu na jídlo se mi zvedal žaludek.

Panička nakonec usoudila, že jsem asi něco špatného snědl, nedejbůh krysí jed nebo plží „pochoutku“! A tak mi nabízela krásně vonící kousek sýra. Ale já skutečně nemohl, i když mi to bylo líto, opravdu...

Zase byl na telefonní lince veterinář a ten usoudil, že když nemám bolesti bříška, nezvracím a nekňučím, nemají mně do jídla nutit a nechat o hladu do druhého dne. To už se můj žaludek umoudřil a nezlobil. A já se mohl s chutí pustit do jídla v misce. A taky je mi jasné, že teď už si na ty meruňkové oranžové kuličky na zahradě dám pozor.

Co vy, kamarádi, snědli jste někdy také něco tak odporného? A bylo vám něco? Dejte mi vědět do mojí pošty.

mw

Přečtěte si také

 



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci