Flanel v zimě zahřeje jako peřina od babičky

11.10.2022 00:00   |   Styl
Také se rádi v zimě zachumláte pod teplou peřinu od babičky? Pokud chcete pocit tepla ještě umocnit, vyberte povlečení, které je hřejivé, savé a prodyšné.

Flanel v zime zahreje

Všechny tyto vlastnosti má flanelové povlečení.

Vlasatý flanel

Flanelovou košili nebo pyžamo někdy už nosil každý z nás. Je to velmi oblíbený oděvní materiál a to především díky své jemnosti a odolnosti.

Často využívaný je i jako bytový textil. Je přeci velmi příjemné za chladných nocí přikrýt se peřinou ve flanelovém povlečení. Flanel i poslepu poznáme hned na první dotek.

Má specifickou jemnost díky „počesanému vlasu“. Jedná se o hustě tkanou látku z bavlněné příze, která je upravena „počesáním“ a právě díky této technice získává flanel své typické vlastnosti jako je hřejivost, měkkost, jemnost a lehkost.

Nejkvalitnější flanel je vyráběn ze 100% bavlny a má vysokou gramáž 195 g/m2.

Spánek ve flanelu

Postel je místo, kde strávíte krásnou třetinu svého života. Nejvhodnější materiálem na spaní je bavlna. Je měkká, příjemná na dotek, navíc prodyšná a savá.

V noci se mnoho z nás potí a právě povlečení ze 100% bavlny je pro takové okamžiky ideální.

Bavlněné tkaniny existují v mnoha úpravách, tou nejlepší do zimních měsíců je flanel, který z naší postele vykouzlí hřejivé místo.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Jak zvládnout nevěru a znovu si s partnerem důvěřovat
TEST: Jak je na tom vaše manželství?

Zvláště pokud patříte k lidem, kteří mají věčně studené ruce a nohy, nebo se jen rádi choulí do teplých peřin. Právě pro vás je flanel jako stvořený.

U flanelu je bavlna hustěji tkaná a vyčnívají z ní jemná vlákna, která způsobují, že nás povlečení doslova hladí.

Díky své jemnosti je toto povlečení vhodné nejen pro dospělé, ale i pro děti a miminka, jejichž pokožka je velmi citlivá.

Jak pečovat o flanel

Aby vaše flanelové povlečení bylo dlouho jako nové, je potřeba dbát na určitá pravidla údržby. Nebojte, není to náročné, flanel jen potřebuje citlivější zacházení.

„Flanelové povlečení perte na 40 C°, maximálně na 60 C°, vyšší teplota by už mohla poničit vlákna,“ radí Michal Kemp z Goldea. „I ždímání by mělo probíhat v nižších otáčkách do 800 za minutu, aby nedošlo k polámání vláken a snížení životnosti materiálu. Velmi důležité je prát povlečení naruby, především v případě, že je látka česána jen z lícové strany“, dodává odborník.

Ale pokud chcete mít jistotu, že vám vaše barevné povlečení nevybledne, perte ho naruby vždy. Pokud máte povlečení se zipem, tak ho vždy zavřete, aby nedošlo k poškození látky.

Flanel můžete sušit v sušičce, ale i zde volte program na jemné prádlo s nižší teplotou.

Po usušení není potřeba povlečení žehlit, pokud jste jej správně pověsili nebo pokud ho hned po vyndání ze sušičky pěkně poskládáte.

Jste-li zvyklí žehlit, tak jej žehlete jen z rubové strany. Uvidíte, že s jemnou péčí si tepla a jemnosti flanelu budete užívat velmi dlouho.

zt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


 


Diskuse: Flanel v zimě zahřeje jako peřina od babičky

Flanel

18.11.2022   |   18:32   |   od: Denisa
Ja mám flanelové obliečky roky, dokonca aj posteľnú plachtu... tento rok som sa ale presťahovala a kúrenie je tu trochu v horšom stave než v predošlom byte, tak som si zohnala ešte flanelové pyžamo, a hebký zamatový župan na cellbes a nemôžem sa sťažovať, že by mi bola zima... lenže ja nosím doma teplé ponožky i v lete k plavkám. :D

flanel

24.10.2022   |   14:18   |   od: Jana
Ja mám teda flanelové obliečky z Tesca z min.roka a nedám na ne dopustiť... som zimomrivá a v bavlne by som asi umrzla. :D
Zobrazeny poslední 2 příspěvky, celkový počet 2 příspěvky.
poslední příspěvek: 18. 11. 2022 18:32
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci