Helena Vondráčková se na hausbótu blýskla nádivkou

7.6.2012 00:30   |   Společnost
Na březích Slapské přehrady kotví druhý domov slavné zpěvačky. V kuchyni komfortního hausbótu Heleny Vondráčkové, která je také nadšená kuchařka, se natáčel další díl primáckého seriálu Česko na talíři.

Vondráčková

Śéfkuchař Jaroslav Sapík na Heleninu počest odtajnil český recept, který slavil největší úspěch na Světové výstavě EXPO'67 v Montrealu. V době, kdy se návštěvníci mohli utlouct po efektně servírovaném telecím kotletu s artyčoky a humrovým masem, zpívala v československém pavilonu také ona.

Na telecí kotlet s artyčokovo-humrovým ragú potřebujeme kilo telecí pečeně s kostí. Další suroviny nejsou tak náročné: artyčok i humra použijeme z konzervy. Maso okořeníme tymiánem a zprudka je zatáhneme, pak pomalu dopečeme v troubě. K telecímu podáváme ještě karotku a fazolky. Vše zapečeme v papilotu z pergamenového papíru, v němž jídlo také servírujeme.

Jak se vaří na vodě

Letos si už sedmým rokem užívá s manželem Martinem Michalem a vlčákem Elsou na břehu Vltavy, kde se ráda projíždí na kajaku.

Zpěvačka se umí blýsknout svou oblíbenou cuketovou nádivkou a ani její manžel se svým vepřovým nezůstal pozadu, i když mu musel trochu radit mistr šéfkuchař.

Zpěvaččin letní recept na nádivku z cuket pochází z Austrálie. Jde o zeleninové jídlo se šunkou a vejci, jež je zapečené na plechu.

„Je to nespravedlivé, jí jde všechno,“ říká o šikovné zpěvačce, která ho hbitě zaúkolovala, Jaroslav Sapík.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Elsa Vondráčková má na hausbótu, kde spát
Z Heleny je rybářka – chytila i štiku!
Helena Vondráčková: zpěv a tanečky

Tipy a triky:

  • Telecí maso zprudka zatáhneme, kotlet orestujeme a pomalu pečeme při nízké teplotě (pouze 75 ºC) dvě až tři hodiny. Maso bude krásně měkké a zůstane šťavnaté.
  • Kdo se nespokojí s artyčoky konzervovanými, může použít čerstvé – správně by měly být uvařené tzv. „na skus“.
  • Když zahušťujeme artyčokové ragú s humřím masem hladkou moukou, použijeme téměř stopové množství. S moukou zlehka!
  • Kotletu u kosti nařízneme, aby se propekla stejnoměrně a nekroutila se.
  • Vejce nejrychleji rozmícháme či našleháme v hrnku kvalitní měchačkou.
  • Zásada u všech naložených mas: Promačkejte je rukou, abyste z marinády vytlačili přebytečný vzduch!

zto, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Prima family

Přečtěte si také


Diskuse: Helena Vondráčková se na hausbótu blýskla nádivkou

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci