Z Heleny Vondráčkové je rybářka – chytila i štiku!

21.8.2009 00:00   |   Společnost
Léto na vodě tráví zpěvačka Helena Vondráčková (62) se svým manželem Martinem Michalem (50). Na novém hausbótu křižují Slapskou přehradu a všechny pracovní starosti hodili za hlavu.

Z Heleny Vondráčkové je rybářka – chytila i štiku!

Kromě obvyklých letních radovánek se každý den věnují chytání ryb. Této zálibě zpěvačka dokonale propadla a slaví i značné lovecké úspěchy.

Manžel ulovil chlapáka sumce

„Ryby mě naučil chytat Martin, když jsme koupili první hausbót,“ líčí Helena. „Strašně mě to baví a dokonale si při rybaření odpočinu. Je to skvělá duševní relaxace, člověk se absolutně odreaguje."

„Chytila jsem už na Slapech několikrát pěknou štiku, kapra i jiné ryby. Manžel je zkušenější rybář. Jeho největším úlovkem byl sumec, který měřil sto osmdesát centimetrů," pochlubila se Vondráčková.

Na hausbótu voní grilované ryby

Helena Vondráčková je vyhlášenou kuchařkou a svoje speciality vaří pro manžela i při pobytu na vodě. Čerstvě ulovené ryby jídelníček na hausbótu často zpestřují.

„Na hausbótu vařím jinak než doma. Spíše si užíváme vody a sluníčka a chceme si odpočinout. Proto používám často polotovary. Občas ale manželovi všechno vynahradím. Uvařím mu jeho oblíbenou svíčkovou nebo koprovku. Po ní se může utlouct. Klidně si k ní dá sedm knedlíků a mohl by ji mít každý den. Martin je velmi dobrým strávníkem. Vždy po jídle od něj dostanu polibek a poděkování," svěřila se zpěvačka.

„Připravuji letní saláty, polévky a podobně. Často grilujeme ryby, které Martin uloví. Pstruhy, kapry i sumečky. Naposledy jsme měli velkého tlouště. Má vynikající maso," pochvaluje si Helena Vondráčková.

ko

Přečtěte si také


Diskuse: Z Heleny Vondráčkové je rybářka – chytila i štiku!

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci