Jak se budeme česat, aneb Vlasové trendy pro letošek

5.2.2021 00:00   |   Styl
Nabízíme vám předpověď těch nejvýraznějších vlasových trendů a populárních účesů a střihů pro rok 2021, tak, jak je predikují nejvýznamnější stylisté společnosti Dyson z celého světa.

vlasové trendy

Shodují se na tom, že po období omezení a lockdownů, kdy lidé nemohli navštěvovat kadeřnictví, nechávali si často vlasy jen volně růst a ani neměli mnoho příležitostí se upravovat, přijde s rozvolňováním a otevřením salonů radikální experimentování.

Lidé se budou chtít odvázat, prostřednictvím svých vlasů a stylu vyjadřovat vyhraněné postoje a nálady. Můžeme se těšit na návrat stylu 90. let a účesy od divokých vln a ofin až po futuristické drdoly.

Mikádo s ofinou

Errol Douglas, Velká Británie: Omezení v rámci šíření koronaviru nám nabídla příležitost „nechat je růst“ a zákaznice se díky tomu zamilovaly do délky. S příchodem roku 2021 se však kadeřnictví znovu začnou otevírat a na řadu přijde zkracování!

Lidé budou toužit po tom konečně sundat své domácí oblečení a vrátit se ke společenskému oblékání a obouvání – a tento trend se projeví i v účesech.

Zákaznice si osvojí odvážnější přístup ke svým vlasům ve stylu ‚jdeme do toho‘. Uvidíme osobité střihy, strukturované tvary a fantastické linie. Bez ohledu na délku budou elegantní, přesné a náročné, s rovným i strukturovaným sestřihem, čímž se podtrhne výjimečný styl tohoto roku. A pak je tu ofina – je zpět, je dlouhá, je odvážná.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Hlavně v zimě nevyschnout. Víme, jak na to
Jak kontaktní čočky s líčením
Slaďte barvu očí s barvou šatů!

Rafinovaný styl grunge

Sunwoo Kim, Korea: V roce 2021 jsme svědky toho, že stále více lidí se věnuje tvorbě obsahu na sociálních sítích. Je to pro ně způsob, jak se pobavit, inspirovat a zůstat v kontaktu.

Mimo kameru sice vnesla pandemie do běžné pravidelné péče o vzhled určité problémy a nejistotu, ale na fotkách i videích chtějí lidé vypadat dobře.

Předpokládám, že se na scénu vrátí rafinovaný styl grunge – dlouze střižené, elegantní prameny lemující obličej. Šik vlny na minimalistickém, jednoduchém účesu zpopularizovaném grungeovou módou z konce 90. let a počátku nového milénia.

Je to odvážný, univerzální vzhled, který nevyžaduje náročnou údržbu. Účes s texturou se dynamicky pohybuje a na fotografiích nebo videích vytváří senzačně bezstarostný vzhled.

Kosmické drdoly 90. let

Matthew Collins, Kanada + USA: Vstupujeme do roku 2021 a život postupně nabírá na obrátkách. Současně ale pokračuje i návrat do 90. let. S tím, jak budou lidé odvážnější, očekávejte účesy vyjadřující vyhraněné postoje, experimenty s vyčesanými vlasy a doplňky účesů, které budou vyjadřovat jejich osobnost.

V loňském roce měl zásadní vliv na oživení retro trendu vlasů vyčesaných do drdolu seriál Euforie z produkce HBO. Dá se předpokládat, že v roce 2021 bude tento trend dále posilovat a stane se hlavním proudem.

Barvy a střihy vlasů byly nějakou dobu poměrně jednoduché. S postupným uvolňováním restriktivních opatření lidé začínají úžasnými drdoly vyjadřovat odvážný smysl pro styl, aniž by zásadně měnili střih nebo barvu.

Vzhledem roku budou malé, pevně uvázané ‚kosmické‘ drdoly inspirované 90. léty, se středovou částí a rovnými, výraznými a odvážnými prameny barvenými technikou balayage, které budou lemovat obličej.

Dlouhé a volné kadeře

Jen Atkinová, USA: Po měsících v karanténě, kdy jsme nechávali vlasy volně, vystupujeme z izolace s dlouhými, krásně rozpuštěnými kadeřemi. Nyní se snažíme tuto přirozenou strukturu o něco vylepšit.

Letos budou stylisté dostávat požadavky, aby vytvářeli vzhled ‚právě takhle jsem se probudila‘ – jednoduchý, přirozený, organický styl s nevázaným, nestrukturovaným pohybem. Volně komponovaný, mírně rozcuchaný vzhled bude v průběhu roku nabývat na oblíbenosti v populární kultuře i na přehlídkových molech.

Prvními rádci v oblasti stylingu pro zákaznice, které chtějí přijmout to, co jim do vínku nadělila matka příroda, budou stylisté.

„Samozřejmě ne každá z nás je obdařena typem vlasů, které přirozeně vyschnou nebo se dají vyfoukat tak, aby vypadaly dokonale, takže potřebujeme trochu pomoci. Vysoušeč vlasů Dyson SupersonicTM s difuzorem je navržen tak, aby vytvářel kadeře a vlny. 

Elegantní a rovné

Jehee Parková, Korea: Při všem tom chaosu a zmatku kolem onemocnění COVID-19 se budou lidé v příštím roce vyhýbat složitostem.

Totéž platí i o účesech, přičemž oblibu si získají ‚texturované rovné vlasy‘.

Lidé budou preferovat jednoduchý a čistý vzhled, kterého mohou snadno dosáhnout sami.

Nošení roušek vede k tomu, že lidé nyní volí přirozenější make-up a budou vyhledávat účesy, které tento zjednodušený vzhled přirozeně doplní.

Vliv obličejových roušek

Jawara Wauchope, USA: Obličejové roušky jsou nyní součástí našeho každodenního světa a vytvářejí tím ideální platformu, na níž mohou lidé předvést svou kreativitu v účesech. Vlasy hrají důležitou roli při péči o vlastní já i při zlepšování toho, jak se lidé cítí v náročných dobách.

Vídám tolik lidí, kteří se i během pandemických opatření a omezení pohybu snaží naučit nové způsoby úpravy vlasů. S příchodem roku 2021 vypadá svět, ve kterém žijeme, mnohem odlišněji, než jsme si dokázali představit před rokem.

Proto si myslím, že občas uvidíme i neuvěřitelné účesy ovlivněné nošením roušky.

otz, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Jak se budeme česat, aneb Vlasové trendy pro letošek

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci