Doplňky z přírodních materiálů nesmějí na podzim chybět

23.9.2020 00:00   |   Styl
S podzimem přichází i čas vyměnit v šatníku svěží a barevné letní oblečení za to v tmavších barevných odstínech, které jsou právě v tomto období populární.

podzim korálky

Během letošního podzimu budou hrát prim odstíny vínové, hořčicové nebo tmavě zelené barvy. Právě k nim skvěle pasují doplňky z přírodních materiálů.

I letošnímu podzimu vévodí přírodní tóny oblečení, které jsou v tomto období žádané. Na předních příčkách popularity se i letos objeví stálice, jako je hořčicová, oranžová, tmavě zelená nebo vínová.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Trendem se stává udržitelná móda
Jak kontaktní čočky s líčením
Slaďte barvu očí s barvou šatů!

Novinkou letošního roku bude růžová v tmavých pastelových odstínech. Ročnímu období je třeba přizpůsobit i módní doplňky.

Dřevěné korálky

Dřevěné korálky a komponenty nabízí širokou škálu tvarů, velikostí i barev. Součástí naší nabídky jsou surové dřevěné korálky, ale také korálky barvené trvanlivými ekologickými barvami. Barevné korálky jsou navíc lakované, aby barva nepouštěla.

V posledních letech je trendem výroba šperků z křišťálové pryskyřice a i podzim se do této tvorby promítá.

„Ženy v tomto období velmi rády zalévají například spadané listí a vyrábějí z něj trendy módní doplňky od náušnic až po přívěsky na kabelky, díky čemuž jim velmi snadno dodají podzimní nádech,“ řekl Martin Stibor, zakladatel společnosti Korálky.cz, největšího českého e-shopu s komponenty k výrobě šperků.

Doteky Asie

Čím dál tím oblíbenější jsou na podzim Mala náramky s hedvábným barevným střapcem. Nejběžněji se vyrábí právě ze dřevin, oblíbená je kombinace dřevěných korálků se skleněnými.

V posledních letech je trendem jejich výroba z Rudrakshy - přírodního dřevnatého semínka v červené až hnědé barvě stromu pocházejícího z východní Asie.

Boho styl a minerály

K babímu létu určitě patří boho styl (viz titulní obrázek). Ten v sobě ukrývá romantiku, hippie styl, retro módu i tradiční etnické prvky – to vše se promítá nejen do oblečení ale i do doplňků.

Na boho neexistuje žádný návod, hlavní je cítit se dobře. Kombinuje korálky, střapce, výšivky a etnické vzory. Při výrobě módních doplňků se nebojte výrazných barev, které doplníte zemitými tóny. Do boho určitě patří pruhy, květiny i aztécké vzory - to všechno v sobě moderní hippie styl může zkombinovat.

„Nespoutanost boho stylu se odráží i v účesech. Vlasy je třeba nechat rozevláté, doplněné například jen několika copánky. Takový účes si přímo říká o čelenku – ať už výraznou květinovou, decentní korálkovou, nebo romantickou z řetízků,“ vyjmenoval Martin Stibor.

Velké oblibě se těší i doplňky z přírodních minerálů a drahých kamenů. „Popularitu si tyto přírodniny získaly zejména svojí barevností, energií a unikátním leskem.

Pro milovníky minimalismu jsou vhodným podzimním módním doplňkem kožené řemínky z kvalitní hověziny nebo vepřovice. Řemínky jsou vhodné na zavěšení přívěsku, výrobu šperků i pro nejrůznější řemeslné techniky. Vhodně se kombinují s dalšími přírodními materiály, jako jsou dřevěné korálky či minerály.

ops, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

 


Diskuse: Doplňky z přírodních materiálů nesmějí na podzim chybět

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci