Posilovna doma? Možná stačí jen fit koutek

16.10.2018 00:00   |   Wellness
Bydlíte v malém bytě, do posilovny to máte daleko, ale i přesto se chcete udržet fit? Vytvořte si doma svůj posilovací koutek, pomůžete tak nejen své postavě, ale také bolavým zádům.

fit koutek

Nemusíte zrovna vlastnit velké posilovací stroje, vystačíte si i s malými pomocníky. Hitem posledních let se stala jóga a pilates, cvičení, která se vyznačují plynulými pohyby, soustředěním na dech a prací s vahou vlastního těla. Pokud již znáte základní principy, nic vám nebrání zacvičit si i doma.

Rozhlédněte se po bytě

Zkuste se rozhlédnout po bytě, určitě najdete v obývacím pokoji nebo ložnici místo, kam se vám vejde gymnastická nebo jóga podložka a několik fitness doplňků.

zeleninaZkuste to také!

V seriálu HUBNEME S CELEBRITAMI
můžete vyzkoušet rady nejslavnějších, jak
si vylepšit postavu i dobrou mysl.

Koutek si můžete zútulnit svíčkou, soškou buddhy nebo jej vybavit zrcadlem pro kontrolu správného provedení cviků. V případě, že máte v bytě minimum prostoru, můžete po cvičení všechny pomůcky jednoduše uklidit do skříně či pod postel. Pokud ale budete mít svou malou domácí posilovnu stále na očích, motivuje vás to ke cvičení častěji.

K sestavení vašeho domácího koutku pro posilování či cvičení vám stačí několik málo pomocníků. Nabízejí je různí výrobci a prodejci, například společnost Ketler. „Fitness doplňky z řady Balance jsou uzpůsobeny pro široké využití. Svou vlastní vahou posílíte a zpevníte celé tělo a zlepšíte svou koordinaci. Balanční cviky navíc napomáhají aktivaci hlubokých zádových svalů, které drží vaše tělo vzpřímené,“ říká Martin Homolka, odborník ze společnosti Kettler.

Vybavení domácího fitka

Jóga podložka

Gymnastická podložka na jógu je nezbytnou pomůckou pro cvičení na zemi, oceníte ji však také při posilování. Pevně drží bez ohledu na povrch podlahy a dopřává vám tak stabilitu. Díky gumovým úchytům ji lze po srolování snadno přenášet.

Jóga míč

Jóga míč je vhodný pro posilovací cvičení, pomůže vám posílit svaly břicha a zad. Podložením beder odlehčíte páteři a ulevíte tak bolestem zad.

Vzorový jídelníček

Pro každý denní chod si z našeho přehledu vyberte
libovolné jídlo.
Jakákoliv kombinace pokrmů zaručuje, že váš
denní příjem energie bude v doporučeném rozmezí
a nepřekročí hodnotu 5500 kJ.

Vzduchový polštář

Vzduchový polštář se výborně hodí pro posilování a trénink rovnováhy. Prováděním cviku na pohyblivé základně jsou svaly stimulovány a vystaveny novým nárokům. Posílíte tak zejména hluboké zádové svaly.

Pilates obruč

Gymnastický kruh na pilates je jednoduchou a efektivní cvičební pomůckou pro trénink hlavních svalových skupin na prsou, pažích a dolních končetinách. Stlačení kruhu proti jeho odporu účinně posiluje zapojené svalstvo. Stabilní a anatomicky tvarovaná držadla umožňují pevné držení kruhu mezi dolními i horními končetinami.

Gymnastický míč se základnou

Víceúčelový gymnastický míč využijete nejen pro rehabilitační cviky, ale také pro udržení správného sedu za stolem. Posilování na míči je prevencí bolesti zad, napravuje vybočení páteře a kulatá záda.

Podklad pod gymnastický míč je výbornou tréninkovou pomůckou, která drží gymnastický míč přesně tak, jak ho právě potřebujete mít. Drážkami lze protáhnout gumové lano a zpestřit si tak trénink zapojením horních končetin.

Jóga cihlička

Kostka na jógu je podpůrným nástrojem pro cvičení jógy a pilates. Vhodná je především pro ty, kdo s cvičením teprve začínají a jejich pohyblivost ještě není tak vysoká. Cihlička je lehká a příjemně se drží.

otz, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Posilovna doma? Možná stačí jen fit koutek

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci