Sedm z deseti žen by si přálo dostávat více květin

17.7.2018 00:00   |   Společnost
Příležitostí k darování květin existuje v průběhu roku mnoho. Květinu můžete věnovat jen proto, že chcete obdarovanému udělat radost. To se ale v Česku příliš nenosí, proto je sedm z deseti žen přesvědčeno, že dostávají květiny málo.

květiny

Průzkum společnosti Fleurop ukázal, že téměř tři čtvrtiny žen (72,4 %) jsou přesvědčeny, že dostávají málo květin. Obdarovávané jsou nejčastěji (33 %) jednou za čtvrt roku.

Zlepšení nálady je podle průzkumu nejčastějším důvodem (67,4 %), proč by si ženy přály dostat květinu. Respondentky dále uvedly, že je těší, když na ně dárce myslí (58,2 %) a také to, že je květina hezkou dekorací do domácnosti (54,6 %).

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Najděte svou květinu a strom
Ženy touží po květinách, muži po alkoholu
Vzpomeňte si na domácí květinovou oázu pohody

Blahohárné na psychiku

Květiny mají blahodárný vliv na naši psychiku. Ze studie provedené na Rutgersově univerzitě v New Jersey vzešlo, že rostliny jsou jednoduchým, avšak účinným prostředkem ke zlepšení nálady. Většina květin je spouštěčem pozitivních emocí a spokojenosti.

Tato tvrzení potvrzuje také klinická psycholožka PhDr. Lucie Lebdušková: „V současnosti je společnost od přírody oddělená mnohem více, než tomu bylo v minulosti a o to více cítíme potřebu její přítomnosti v našem životě.“

„Květiny pomáhají snižovat napětí a jejich vůně působí prospěšně na naše smysly, čehož se úspěšně využívá v aromaterapii,“ říká Lucie Lebdušková. „Kromě toho z několika studií vyplynulo, že pouhý pohled na pěknou kytici dokáže pozitivně ovlivnit náladu a přispět tak k celkové duševní pohodě.“

Řekni to květinou!

Darování květiny je bezesporu elegantním způsobem, jak své polovičce naznačit, že vám na ní záleží. V dávných dobách měl každý druh květiny své poselství. O květomluvě čtěte ZDE.

„Udělat radost někomu, na kom vám záleží, není v dnešní době vůbec složité. Dárce nemusí ani nikam chodit, stačí, když se posadí k počítači a květinu objedná online během několika málo minut,“ podotýká Jitka Mandysová, zástupce společnosti Fleurop pro Českou republiku.

Rozdílné trendy, či vkus jednotlivých zemí lze vysledovat z nabídky Fleurop. ZDE si může zákazník shlédnout sortiment kytic ve všech 150 zemích, do kterých společnost doručuje.

toz, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Sedm z deseti žen by si přálo dostávat více květin

raději kávu

27.7.2020   |   13:39   |   od: Teri
Já si teda raději přeji dostávat kávu!!

https://www.lazenskakava.cz/prekapavaci-kavovar-moccamaster-jak-na-nej/
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 27. 7. 2020 13:39
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci