Protizánětlivá dieta dokáže omladit pleť

17.4.2018 00:00   |   Wellness
Různé návody a diety, jak se omladit, držíme, obcházíme, nebo je odmítáme. Některé vynášíme do nebes, jiné zatracujeme jako krajně nevědecké, aniž bychom o tom cokoli věděli. Jednou z těch diskutovaných je takzvaná metoda Metabolic Balance.

dieta omlazovací

Metabolic Balance je program na úpravu látkové výměny a zajištění její rovnováhy v organismu. Byl vyvinut lékaři a odborníky pro výživu na základě dlouholetých zkušeností.

Zánět znamená stárnutí

„Zánět znamená stárnutí a z dlouhodobého hlediska je velmi nebezpečný. Vytváří kyselé prostředí a postupně nabourává obrovské množství chemických procesů v těle a to jak metabolických, hormonálních, tak biochemických,” říká Magdaléna Mikulandová, výživová poradkyně a expertka na anti-age pomocí metody Metabolic Balance.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Jak se vylepšit: 25 nejlepších letních triků
Pošlete dál: Nejlepších 50 bouračů tuku
Hubnutí: největší bludy a pravdy

„Po poměrně krátké době působení zánětu začnou v těle začnou běžné a normální chemické procesy měnit a začínají různé problémy,” dodává.

Kromě zdravotních problémů, tloustnutí, zpomalení metabolismu se záněty často projevují právě na stavu kůže i na našem celkovém vzhledu. S metodou Metabolic Balance tak Magdaléna Mikulandová vytváří klientům vhodný jídelníček na míru, jenž působí protizánětlivě a brzdí proces stárnutí.

Na základě komplexní zdravotní anamnézy každého klienta, laboratorní diagnostiky krve a aplikace metabolického modelu je vytvořen individuální jídelní plán. Potraviny jsou vybrány s ohledem na látky, kterých je v krvi nadbytek nebo naopak chybí.

Tělo získá všechny potřebné živiny. Potraviny se nevybírají podle obsahu kalorií či podílu tuků, bílkovin a uhlohydrátů. Kritériem pro výběr je působení daných potravin na látkovou výměnu a hormonální produkci. Tím se zaktivuje zdravý metabolismus a podpoří se přirozená produkce inzulínu.

Protizánětlivá dieta

Protizánětlivá dieta redukuje riziko skrytého zánětu a tedy přispívá k dlouhověkosti. Obsahuje nejvíce zeleniny, ovoce a bílkovin s nízkým obsahem tuku. Zahrnuje užívání rybího tuku, olivového oleje a především cereálií. Neobsahuje bílou mouku ani rafinovaný cukr.

„Lékař má možnost zánět poznat již základním vyšetřením z krve a pak je nutné jít po příčině.Takové vyšetření samozřejmě v Metabolic Balance děláme hned v základu a podle výsledku upravujeme stravu a metabolické působení na organismus klienta,” dodává Magdaléna Mikulandová.

Cílem medicíny proti stárnutí je dosáhnout co nejlepšího možného zdravotního stavu člověka a zároveň co nejvíce zbrzdit proces stárnutí organismu.

Tato medicína omlazuje lidský organismus zevnitř i navenek a zabývá se také drobnými nuancemi a problémy, které se v rámci klasické medicíny vůbec neřeší:

  • Prodloužení kvality života
  • Prodloužení života
  • Zvýšení kvality života
  • Zpomalení stárnutí

Komplexní působení

„Metabolic Balance je metoda, která působí na tělo celostně, komplexně,“ zdůrazňuje expertka na anti-age.

„Kůže je největší orgán těla a jestliže metabolic balance působí na přeměnu chemických vazeb v těle, musí nutně probíhat řízená, ale velmi mohutná detoxikace a kůže se postupně přestavuje, zbavuje se toxinů a metabolitů a rychle se čistí, podporuje se rychlejší tvorba kolagenu a elastenu. Kůže v obličeji i na těle se natahuje a sjednocuje,” říká Magdaléna Mikulandová.

„Metabolic Balance si umí poradit nejen s omlazováním kůže, ale také s vážnějšími kožními problémy jako je lupénka, ekzém, rosacea či alergické projevy,” dodává.

zpt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Protizánětlivá dieta dokáže omladit pleť

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci