Jak co zlepšit a stále být žádanou ženou

20.7.2021 00:00   |   Sex a vztahy

Sex se proměňuje a s ním i naše prožívání. To co bylo dříve tabu, rozčísly na konci devadesát let čtyři newyorské kamarádky, které opravdu věděly, jak si sex užívat.


sex a vztahy

Seriál Sex ve městě (připomínáme jej titulním snímkem) se stal okamžitě hitem a hlášky nejrozpustilejší (padesátnice) z nich, Samanthy, se zapsaly do dějin. Erotických filmů a seriálů je už dnes velké množství, vlastně nás ani nepobuřují, ale mohou v nás vyvolávat tak trochu pocit beznaděje a sebelítosti.

Útěchou mohou být právě slova představitelky Samanthy Jones Kim Catrall, která přiznala, že ačkoli je v seriálu za dračici, ve skutečnosti byl její sexuální život do čtyřicítky naprosto příšerný.

Důležité je sebevědomí

Pryč jsou doby (a zdali vůbec byly), kdy sex sloužil primárně jen k rozmnožování. V současné době, i v rámci rovnoprávnosti, vyžadují ženy od svých partnerů stejnou dávku rozkoše, které se dostává i jim samotným. Je tu jedno velké ALE!

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Kdy začínají Češky a Češi sexuálně žít?
V jakém věku začít se sexuální výchovou
Sex na dovolené? Velké očekávání i zklamání

Ženské sexuální prožívání nezáleží jen na umu partnerů, ale také na pohledu samotné ženy na své tělo a sebe samu. „Sebevědomí ve vztahu a v oblasti sexuality je velký základ. Sebevědomá žena si může i sexualitu užívat naplno, jelikož zůstává být sama sebou,“ vysvětluje terapeutka pro mezilidské vztahy mgr. Lucie Mucalová.

Hromádka neštěstí, co se ponižuje a kritizuje, i v posteli jednoho dne může přestat být sexuální touhou pro muže. A jak se dále stát žádanou ženou? Terapeutka sestavila žebříček několika bodů, kterých je dobré se v rámci sexuálního života držet.

Sexualita dává oběma

V intimních chvílích buďte sama sebou a nepouštějte se do nějakých her a lží, nenechávejte se nutit do praktik, které se vám příčí, a neztrácejte úctu sama k sobě, přijměte svoje těla a vyzdvihujte svoje přednosti namísto toho, abyste ukazovala na jeho nedostatky.

A pokud máte nějaké sexuální bloky a strachy, pak by vám mohl pomoci odborník. Ať už kouč nebo sexuolog. „Důležité je si uvědomit, že sexualita je věc dobrovolná a má dávat oběma účastníkům,“ tvrdí odbornice.

Sexuální aktivita a libido se liší v každém období ženy. Jinak přitažlivost a radovánky v posteli vnímáme, když je nám dvacet a jinak, když jsme na samém vrcholu.

20+ Sex jako hra

Tohle období by se dalo nazvat jako ‚hledání a objevování‘. Milování je sice příjemné, ale většina dívek v této chvíli hledá spíše intimitu a blízkost prvního partnera. Jde spíše o emocionální spojení, než o samotný sexuální prožitek.

Jak to zlepšit:

Užívejte si svobodu a poznávejte. Přestaňte se na oko tvářit jako protřelé světačky a vnímejte svoji nejistotu jako cestu k sebepoznání. Nemá smysl vrhat se do předstírání a lží, nesnažte se pouze vyjít partnerovi vstříc. Naopak poznávejte se i sama a se svým protějškem navzájem zjišťujte, jak to vlastně celé funguje.

30+ Dítě na krku

Říká se, že ženy zažívají nejlepší sex právě kolem třicítky. Znají dokonale své tělo a většinou mají stálejšího partnera, který prostě a jednoduše řečeno ví, jak na to. V téhle době ale také ženy nejčastěji rodí prvního potomka.

Statistiky uvádějí, že v Česku je průměr 29,8 let a v Praze dokonce 31,5 roku. Sex se tak dostává tak trochu na druhou kolej. Jinak je to u mužů, kteří jsou při plné síle a mohou tak vznikat v partnerství rozpory.

Jak to zlepšit:

I když máte děti, nejste jen matka a otec. Proto jakmile přijde vhodná doba, nechte děti u babičky a začněte si znovu užívat blízkosti a sexu. Po porodu to může jít někdy ztěžka, ale ta práce se vám opravdu vyplatí.

40+ V rytmu stareotypu

Nuda. To může být první, co vám žena kolem čtyřicítky, dvacet let vdaná řekne o postelových hrátkách s manželem. Děti už sice odrostly a sex je tak znovu v kurzu, ale k milostným záležitostem se přidávají také únava, finanční závazky a péče o celou rodinu.

Jak to zlepšit:

Právě kolem čtyřicítky je nejlepší doba na experimenty. Začněte si plnit svoje tajné touhy!

50+ Orgasmus jako součást!

Po sexu a partnerovi touží lidé nad padesát a výš stále stejně jako v mládí. Ženy může utlumit prožívané období klimakteria, ale po blízkosti a něze touží dál.

Muži padesátníci vědí, co mají se ženou dělat a sex tak sice není příliš živelný, za to je opravdový a plný prožitku. Ženy totiž právě kolem padesátky zažívají svůj druhý sexuální vrchol.

Jak to zlepšit:

Nenechte se zmást některými vnitřními pocity, nepochybujte o sobě a nepodléhejte strachu z další ženské konkurence.

V období menopauzy se může objevit problém s vaginální atrofií, se kterou souvisí nepříjemné projevy jako třeba bolestivý pohlavní styk, pálení, svědění, bolestivost a nutkání na močení, trápí mnoho žen.

Pomoci může jemný vaginální gel s kyselinou hyaluronovou v kombinaci s kyselinou mléčnou (např. Hydrofemin), který obnovuje a regeneruje vaginální sliznici. Vnímejte sama sebe jako ženu plnou života.

A jedna vtipná poznámka na konec – o mužích v tomto věku ostatně své řekla právě již výše zmíněná Samantha (její představitelka Kim Catrall na horním snímku) a měla pravdu: „Padesát – to je dobrej věk. Už to není éro a umí používat péro.“

Využijte toho a užívejte si. Stáří není důvodem ke konci sexuálního života. Naopak, po padesátce to všechno znovu začíná, ale mnohem intenzivněji.

otz, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Jak co zlepšit a stále být žádanou ženou

Chuť na sex u žen

4.1.2021   |   21:47   |   od: Eva
Dámy jak dlouho zhruba trvá, než se zase vrátí chuť na sex po porodu? Je normální, že spolu nespíme už více jak rok po porodu?

RE:

24.1.2020   |   21:15   |   od: Leona
Já mohu doporučit obchod e-kondomy. Vše, co jsem od tam měla bylo kvalitní, doručené obratem a hlavně v diskrétním balení. S přítelem se vždy těšíme, až si něco nového pořídíme. Je třeba se stále posouvat a zkoušet nové věci!

Zpestření v sexu

25.10.2019   |   16:08   |   od: Terezie
Chce to se uvolnit a nestydět se s partnerem o všem otevřeně mluvit. Mohu říct, že co jsem objevila stránky ErosStar a začala objednávat a zkoušet, máme v ložnici výbuchy neustále :)
Zobrazeny poslední 3 příspěvky, celkový počet 3 příspěvky.
poslední příspěvek: 4. 1. 2021 21:47
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci