Úžasný pejsek na skateboardu je už v Guinnessově knize rekordů

13.11.2015 20:00   |   Zvířata
VIDEO – Na svém skateboardu předvedl anglický buldok Otto bravurní jízdu. Úctyhodnou rychlostí a především s velkým nadhledem prosvištěl lidským tunelem v parku na útesu Tichého oceánu v Limě. Vysloužil si tak zápis do Guinnessovy knihy rekordů a jeho panička s páníčkem pro něj převzali oficiální Guinnessovo osvědčení.

pes, otto, skateboard

Tříletý Otto s rozmyslem pečlivě projížděl tunelem, který na kopci vytvořilo rekordních třicet lidí.

Z videa je ostatně dobře vidět, jak na skateboardu mistrně přenáší váhu a několikrát se dokonce odrazí nohou podobně, jak to dělají i "dvounozí" skateboardisté:

Video
Pejsek Otto a jeho bravurní jízda o světový rekord.

Ottova panička Luciana Viale a páníček Robert Rickards prozradili, že Mistra přivedli ke skateboardu, když se seznámili s příběhem anglického buldoka Tillmana a jeho páníčka Rona Davise z Los Angeles.

Tillmanův rychlostní rekord v jízdě na skateboardu z roku 2009 nebyl dosud překonán. Bohužel, pejsek Tillman nedávno ve svých deseti letech zemřel po vleklých zdravotních obtížích.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Když pes loudí, nechce pamlsek!
I pejsek trpí potravinovou alergií
Naši věrní kamarádi trpí ve vedru jako my

Ale na úplném začátku Ottovy záliby v jízdě na skateboardu byla prý náhoda. To když se Otto snažil projet a zamířil si to přímo k Lucianě, která ho raději opatrně překročila ve snaze zabránit srážce.

Zároveň si ale Luciana všimla, že její domácí mazlíček měl skateboard i ve velké rychlosti pod kontrolou a projel by místem i bez její pomoci.


V Miraflores na pobřežním útesu Tichého oceánu v Limě se právě pejsek Otto na skateboardu rozjíždí z kopce vstříc zápisu do Guinnessovy knihy rekordů.

Pak už stačilo přidávat na tréninku další a další ochotné „tuneláře“ a pokusit se o rekord. Ten přišel na první pokus a roztomilý Otto se dočkal nebývalých ovací, až z nich byl poněkud rozpačitý.


Mistr skateboardista se svým páníčkem a paničkou převzali od komisařky oficiální Guinnessovo osvědčení.

Je třeba dodat, že Otto je "doma" také na vodě, umí surfovat a ze všeho nejvíc si oblíbil skimboard.

Za poklidného počasí tak pejsek Otto skimuje na desce zdejší mělčinu u pláže vyhlášeného zeleného pobřeží Costa Verde v rezidenční čtvrti Miraflores, jehož severní část je rájem surfařů a pobřežní útes pak oblíbeným místem paraglidistů.

bri, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Úžasný pejsek na skateboardu je už v Guinnessově knize rekordů

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci