Zahrada jako stvořená pro medvědí radovánky!

15.4.2017 00:00   |   Zvířata
VIDEO – Pojďte, pane, budeme si hrát, napadne kdekoho při sledování medvědů, kteří se přišli vykoupat či pohrát na zahrady blízko svého revíru. Jenže volné pokračování českého populárního animovaného seriálu o dvou medvědech tady už pak napsala příroda sama.

medvědi

Mít na zahradě bazén, to není ani v našich končinách žádný zázrak. Jenže kromě nás nám do něj skočí tak žába, nebo neopatrná myš. Těžko čekat, že se přijde vykoupat medvědí rodinka.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Inteligentní krasavec pro život v rodině
Pejskův blog: Ze života štěněte
Škola zvířátek pro děti i rodiče

Bazén pro... medvědy

Vcelku běžný bazén pod sušákem na prádlo se zalíbil medvědici, která se v horku potřebovala zchladit a přivedla sebou i svá tři medvíďata. Sama nejdřív vyzkoušela, jestli je koupání bezpečné a pak pozvala do vody i své tři potomky.

Video

Tak jako děti nejsou ani medvědi všichni stejně šikovní. A tak zatímco jeden do vody hupsnul jako rybka, druhý se lopotně drásal dlouhé vteřiny, než se odměnil chladivou lázní.

A když už jsme u srovnání s dětmi, všimněte si, jak si medvědí matka dokáže poradit s ušákem, kterému se nechce z bazénu…

S policistou v zádech

Páru mladých medvědů černých se zalíbila zahrada luxusní vily nad městem. Majitelka mramorem obloženého bazénu byla pořádně překvapená, když zjistila, kdo si to užívá ranní koupele.

Video

Návštěvu pilně nafilmovala, pro jistotu však přivolala policistu, aby zasáhl v případě nutnosti. Ten zachoval klid i v momentě, kdy se kurážnější z dvojice chtěl přesvědčit, zda by nebylo něco k snědku či na hraní také uvnitř vily.

Skokan a surfař

A do třetice medvěd a voda: Ve svém floridském sídle chová americká charitativní organizace Single Vision nejrůznější šelmy z celého světa. K chovancům, kteří rozhodně umí přilákat pozornost na problémy ohrožených druhů, patří třistakilový grizzly.

Video

Nejenže se už v mládí naučil jezdit na surfu, ale do vody se vrhá jako zkušený skokan. A nemůže se koupele nabažit, zatímco jeho menší kamarád, s nímž odmala vyrůstal, se raději na suchu u bazénu věnuje kořínkům v trávě a nadšení grizzlyho vůbec nesdílí…

Na houpačkách

Ale nežijí američtí medvědi jen touhou po koupeli. Dokazuje to medvědí máma, která přivedla své tři rošťáky, aby se vydováděli na houpačkách pro děti. Zvláště jeden z nich propadl kouzlu houpání a nechtěl nové hračky jen tak vzdát.

Video

Hezky se na videa kouká, a navíc když máme jistotu, že u nás na zahradě se huňáči určitě neobjeví…

boh, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Zahrada jako stvořená pro medvědí radovánky!

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci